Amerikansk merchandise-firma vil ikke acceptere, at Demna Gvasalia kopierer deres tasker – hiver Balenciaga i retten

Amerikansk merchandise-firma vil ikke acceptere, at Demna Gvasalia kopierer deres tasker –  hiver Balenciaga i retten
Den omtalte taske, der nu koster Balenciaga en retssag

Det er næsten blevet en trend, at de store modehuse skal hives en tur i retten som følge af kopianklager denne sommer. Forleden kunne vi fortælle, hvordan Virgil Abloh er blevet sagsøgt af Helly Hansen for at bruge striber på sine designs. Nu er det Demna Gvasalias tur.

Demna Gvaslias signatur er ellers hans ironiske take på hverdagsprodukter, når han sætter dem ind i en luksuskontekst hos både Vetements og Balenciaga. Som for eksempel DHL t-shirten, Crocs-plateauskoene og Ikeas blå Frake-taske. Men hans skæve tilgang til designfeltet resulterer nu i, at han bliver sagsøgt som følge af en krænkelse af ophavsretten.

Der er tale om en taske og en pung, der landede tidligere på året som en del af Balenciagas Resort 2018-kollektion. Her har Demna Gvasalia brugt et motiv af New York. Og det er altså netop det motiv, der trækker Balenciaga en tur i retten.

Den officielle sammenligning af City Merchandise Inc. og Balenciagas designs

Det er City Merchandise, Inc., der har lavet New York-merchandise i mere end 30 år, som ikke tilfredse med, at Balenciaga kapitaliserer på motiver af ‘The Big Apple’, som ifølge City Merchandise, Inc., er identiske og næsten uadskillelige med dem, de laver. Den eneste store forskel er blot, at Balenciagas taske koster små 12.000 kroner, mens nettet fra City Merchandise, Inc. kan shoppes i flere souvenirbutikker i New York til den nette sum af ca. 130 kroner.

Der er endnu ingen afklaring i sagen, men det bliver interessant at følge udviklingen. For mens en lang række brands gennem de sidste par år har set en stor fordel i, at deres designs er blevet associeret med tidens største brands og designere som Virgil Abloh og Demna Gvasalia, så ser vi nu en modreaktion, hvor designernes mangel på kreativitet og originalitet ikke bare udstilles  på Diet Prada, men også kaster retssager af sig. 

Skulle du – trods kopianklagerne – være klar på at investere i Balenciagas New York-taske, kan den faktisk købes hos Browns netop nu til kun 4.400 kroner.

Læs også: Balenciaga griner hele vejen til banken, mens folk forarges over deres nyeste dobbeltrøjer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af