Prada forpligter sig til at fokusere på mangfoldighed – underskriver historisk aftale

Prada forpligter sig til at fokusere på mangfoldighed – underskriver historisk aftale
Miuccia Prada skal også på sensitivitetskursus ifølge den nye aftale. (Foto: Tullio M. Puglia/Getty Images)

De seneste tre-fire år har mangfoldighed fyldt meget i modebilledet. Fra skandaler til nye tiltag og en øget bevidsthed. Nu har Prada så underskrevet en lidt overraskende aftale med en kommission for menneskerettigheder i New York, hvor brandet indvilliger i at sørge for, at deres ansatte i New York og på hovedkontoret i Milano skal undergå et såkaldt sensitivitetskursus.

Aftalen er lavet, efter at kommissionen tog fat i Prada i forbindelse med den blackface-skandale, der ramte brandet i december 2018, da et vedhæng med en abe mindede om de blackface-karikaturer, som har en historisk racistisk konnotation. Kommissionen har siden undersøgt sagen og været i dialog med Prada for at indgå en aftale, der skal sikre, at den slags ikke sker igen.

Det skriver The New York Times, der har fulgt sagen. Prada har nægtet sig skyldig i diskrimination, men har igennem aftalen indvilliget på at uddanne sit personale, arbejde med økonomiske og ansættelsestiltag blandt minoriteter samt stå til måls over for ekstern monitorering de kommende to år.

Abevedhænget som Prada trak tilbage efter blackface-anklager.

Brandet skal også ansætte en diversitets- og inklusionsansvarlig på linje med, hvad H&M og Gucci har gjort efter deres respektive skandaler og anklager om racisme.

Som The New York Times også skriver, er aftalen et overraskende nybrud, da en lokal instans på denne måde blander sig i, hvad et globalt brand gør. Tidligere har det primært været op til befolkningen selv at dømme et brand. Altså, mode handler meget om image og branding, og hvis du ikke er enige i de værdier, et tøjmærke står for, så holder du op med at købe det. Det er ingen brands interesserede i, og vi så derfor også både Prada, Gucci og H&M lægge sig fladt ned i forbindelse med deres sager. De omdiskuterede varer blev fjernet, og undskyldninger blev udsendt. »Vi skal nok gøre det bedre i fremtiden«. Men det var altså ikke noget for kommissionen i New York.

»Jeg ved ikke, om vi tidligere var klar over, at så mange store modehuse var ignorante over for denne nations forhistorie med racisme« udtaler Sapna V. Raj fra kommissionen for menneskerettigheder i New York til The New York Times.

»Vi håber, at firmaer indser, at de er nødt til at være meget varsomme med, hvordan de markedsføre og reklamere – at de har brug for en større social og kulturel bevidsthed«.

Ifølge The New York Times er kommissionen også i forhandlinger med Gucci og Dior om en lignende aftale.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af