I Am Kloot

Manchestertrioen I Am Kloot er aktuelle med sit tredje album ‘Gods And Monster’. De tre bandmedlemmer Johnny Bramwell, Peter Jobson og Andrew Hargreaves dyrker stadig den bevidste trioform: Aldrig er der mere end fire instrumenter i brug, og oftest udgøres musikken kun af guitar, bas og trommer. Klaver, piano og en enkelt trompet bruges kun sporadisk.

Det giver masser af plads til forsanger og guitarist Johnny Bramwells tekstunivers. Og dykker med ned i netop teksterne, så gemmer der sig lidt af en storyteller i Bramwell og I Am Kloot. Men selvom bandet tager et solidt udgangspunkt i 60’er-lyden, er I Am Kloot langt mere elektriske end den gængse singer/songwriter tradition, som nogen måske vil forbinde englænderne med. ‘And Ordinary Girl’ nærmer sig The Doors i et musikalske flow, hvor man nærmest kan lugte flowerpoweren og dydernes frigørelse. Mens singlen ‘Over My Shoulder’ har et mere ligefremt og sommerligt groovy touch over sig. En lille perle der godt kan sætte sig fast i øregangen.

I Am Kloots sange er korte og kontante. De leveres uden de store udsving eller overraskelser undervejs. Men sangskrivningen er dejlig let, umiddelbar og alsidig. Engelsk på den dejlig uhøjtidelige måde. Derfor kan albummet sagtens tåle mange gennemlytninger. For de tre englændere har meget på hjertet og sætter ganske varierede og nærmest små cinematiske scener op med alt fra Gud til monstre. Det tager vi da gerne imod.

I Am Kloot. 'Gods and Monsters'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af