Spot 2009: Turboweekend – melankoli i dansegulvsformat

Turboweekend nyder et renommé og en popularitet, det er få bands på Spot Festival forundt. Og trioens ry som et energisk og dedikeret liveband fyldte fredag nat Voxhall til smertepunktet med hengivne dansegulvsdisciple. Gruppens navn siger det hele, kunne man mene, men det er nu kun den halve sandhed.

Turboweekends seneste album ‘Ghost of a Chance’ er mindre rave-orienteret end forgængeren, og selv om gruppen ganske vist holder deres intense, new wave-inspirerede popmusik dansabel, er det aldrig uden melankolien og fortabelsen siddende med kløerne i skulderen.

Hos Turboweekend stoler man »madly« på sin elskede, og man »falder« under den elskedes fortryllelse, hvis man da ikke råber frustreret på hendes opmærksomhed. Og de mest dansevenlige nye numre hedder blandt andet ‘Erase Myself’ og ‘Something Or Nothing’. Sidstnævnte var sammen med singlen ‘After Hours’ og koncertåbneren ‘Trouble Is’ blandt aftenens bedste. De nye sange fungerede virkelig godt live, hvor de blev pumpet op i dansegulvsformat.

Bassist Morten Køie lå som en gyngende muskel under hele sættet, mens liveforstærkningen Anders Møller forsynede selv de mest energiske udbrud med mørke, sfæriske synthflader. Silas Bjerregaard er et energimonster af en forsanger, der flere gange sprang i publikums hænder med en tamburin eller koklokke i hånden. Og med et så højt energiniveau viste aftenens eneste ballade, den nye ‘Sweet Jezebel’ sig at være bedre og mere groovy end på pladen. Turboweekend lagde nye alen til renommeet, og disciplene sang hele vejen hjem. 

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af