Balam Acab

Den kun 18-årige Alec Koone fra up-state New York, bedre kendt under sit alias Balam Acab, er udråbt til at være næste stjerneskud inden for den såkaldte haunted house-genre. Men hvor ligesindede kunstnere som Salem og oOoOO, med deres destabiliserende rytmestruktur og skumle lydtapet, passer fint ind i denne nye genrebeskrivelse, falder Balam Acab med sin debut-ep en smule ved siden af.

‘See Birds’ er til gengæld en gedigen og særdeles stemningsmættet blanding af sløve og slæbende hiphop-beats garneret med melankolske melodier og klangflader. På de exceptionelt stærke åbningsnumre ‘See Birds (Moon)’ og ‘Regret Making Mistakes’ vidner de tunge og fremtrædende basgange også om, at den unge Koone har hørt sin del dubstep og wonky. På flere af numrene optræder de for haunted house-genren karakteristiske forvrængende, opklippede og let klagende vokalbider, hvilket bliver en anelse irriterende i længden.

Med et pulstal på absolut hvilestadie fungerer ep’en nok bedst, hvis man er i det mere eftertænksomme hjørne. Når nu efteråret for alvor sætter ind med regn, storm og kulde, vil ‘See Birds’ passe perfekt. Det er så absolut laptop-musik, vi har med at gøre her. Men hvis det var muligt, kunne man godt forestille sig, at ep’en var kreeret af et meget ensomt væsen, der har brugt alt for meget tid alene i en stor og fugtig drypstenshule.

Balam Acab. 'See Birds'. Ep. Tri Angle.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af