I Was A King

At de hos vores nabofolk i Norge formår at producere andet end gedigen myseost og kompetente langrendsløbere, er det tredje album fra Oslo-bandet I Was A King et sprællevende bevis på. Her serverer de royale nordmænd, anført af overkongen Frode Strømstad, nemlig en særdeles appetitlig omgang strittende og lyksaligt støjende rockmusik.

Albummet trækker heftige veksler på et bredt spekter af populærmusikalske subgenrer fra de seneste 50 års rockhistorie, hvor I Was A King flittigt har været på feltarbejde i de historiske annaler. Her har Oslo-bandet blandt andet læst grundigt på lektien om 60’ernes solbeskinnede amerikanske pop, som synes at være inspirationen til den afdæmpede poplækkerbisken ‘Snow Song’, eller på kapitlerne om 90’ernes alternative amerikanske rockscene, der givetvis har været det soniske forlæg til de skævt melodiske collegerockere ‘The Wylde Boys’ og ‘Nightwalking’.

De fremhævede numre er dog blot få blandt mange højdepunkter på albummet, hvor nordmændene med deres vidt spændende udtryk og flabede spilleglæde formår at påberåbe sig lytterens opmærksomhed det meste af albummets korte spilletid. Skal man komme med en enkelt indvending, må det være, at I Was A King på ingen måde har opfundet nogen dybere musikalsk tallerken, men hvad pokker gør nu det, når de som her disker op med en ordentlig pose musikalske lækkerier med lang holdbarhedsdato? Ja, så er det jo bare med at få grabberne i slikskålen.

I Was A King. 'Old Friends'. Album. Sounds Familyre.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af