Titus Andronicus

Det er en knokletjans at skulle opfølge et så hyldet album som ‘The Monitor’, og sandt nok mangler dette, Titus Andronicus’ tredje langspiller, også sin forgængers storladne format og højtravende rammeværk. Men man kan ikke tage fra albummet, at den trods alt stadig er en ganske solidt, punket ølrock-skive pakket med bitre, nihilistiske stikpiller.

Tekstuniverset er en lang, lortebrun konstatering af at de fleste kommer til at leve isolerede liv i små hermetiske, lokale bobler – og et forsøg på at acceptere, omfavne og værdsætte det nære og nedskalerede pissemyreliv, de små lilleputsamfund rundt omkring myldrer med.

»Try to swallow while you’re stiiill young / that your dick’s too short to fuck the wooorld« skråler frontmand Patrick Stickles som et fornemt eksempel på ‘In A Small Body’, der sammen med ‘In A Big City’ forinden danner albummets mest stadionrock-agtige, anthem-højtravende par med guldrandede strygerarrangementer, mod og masser af mandshjerte.

Læs anmeldelse: Titus Andronicus ‘The Monitor’

Disse parformationer er lidt af et tema: Åbneren ‘Ecce Homo’ kan nærmest dårligt høres uden at man lige snupper opfølgeren ‘Still Life with Hot Deuce on A Platter’ med og der varmes op til den mørke ‘My Eating Disorder’ med ‘Food Fight!’, der afgjort er New Jersey-bandets mest fjollede øjeblik.

Og selvom den uforvarende selvparodis fælde smækker med ‘Upon Viewing Oregon’s Landscape with the Flood of Detritus’ og den alenlange lukker ‘Tried To Quit Smoking’, som er latterligt langt fra fordums storhed, er ‘Local Business’ stadig en rigtigt fin – omend som sagt – på mange måder ‘mindre’ tredje langspiller.

Titus Andronicus. 'Local Business'. Album. XL/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af