20 danske album, vi glæder os helt vildt til i 2016

Rygter, fakta og en lille portion ønsketænkning. Vi ser frem mod kommende udgivelser og et (forhåbentligt) fantastisk dansk musikår.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Møs andet album

Det virker efterhånden overflødigt at skrive mere om, hvor fantastisk et 2015 havde. Så det springer vi i denne ombæring over – lad os hellere kigge frem mod resten af 2016, som med al sandsynlig kommer til at byde på et nyt album fra Karen Marie Ørsted.

Den legesyge ‘Kamikaze’ kickstartede Mø 2.0, og en aflyst optræden til P3 Guld signalerede også, at Ørsted på daværende tidspunkt havde fokus på den nye musik fremfor at spille mere live.

Selv om et nyt album ligger i kortene, er der meget lidt officielt at gå efter. Der er dog hints på for eksempel Instagram, hvor Mø har lagt billeder op fra både hjemmestudiet og et mere officielt et af slagsen.

»Take me to the party!«


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Benal ‘Nu’ (29. jan)

Det skorter ikke på dansk hiphop i disse tider, men Benal har fundet deres helt eget hjørne, hvor de opererer i fred og fri for sammenligninger med andre eskadroner. Alberts elektroniske beats eksisterer et sted mellem bas, elektronisk musik og tung hiphop, og så har rapper Benjamin over duoens tre ep’er udviklet sit flow, så det ligger som et damptog hen over de bumpende beats.

Alle disse tendenser var debutalbummet ‘Nu’s førstesingle ‘Badesalt’ et klart sammenkog af, og så finder man desuden gæster som Suspekt og Katinka. Flere sange ligger også klar på Spotify.

Listen fortsætter på de følgende sider.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Coco O.’s solodebut

Coco O. har uden tvivl en af landets mest behagelige stemmer, og det var en dejlig overraskelse, da sangerinden i september slap den soul-blide kærlighedsballade ‘Hardest Thing’, der føltes som at lade sig falde bagover i en dobbeltseng med friske dyner og rene lagner.

»Id like to mark the end of the summer with something new. I have been so anxious to share this new song with you all. I really love it and i hope you will too. Lots more music to come. Xoxo Coco O«, skrev hun på Facebook, da singlen blev sendt ud i æteren, selv om det endnu et uvist, om den omtalte musik bliver i eget navn eller via Quadron. Begge dele er dog i den grad værd at se frem i mod.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Ukendt Kunstner ‘Den anden side’

Forleden annoncerede Hans Philip og Jens Ole McCoy en større danmarkturné, og sådan en drager man jo ikke ud på, med mindre man har noget ny musik at præsentere. I samme ombæring afslørede hiphop-duoen derfor også titlen på deres tredje album, ‘Den anden side’, hvis udgivelse man må formode ramler sammen med koncerterne i marts og april.

2015 bød på to nye numre fra hiphop-duoen: Først den trap-tunge ‘Hellar’ (som du kan finde på streamingtjenester), og siden det unavngivne nummer, som blev spillet til P3 Guld-showet, hvis hovedpris duoen også dog hjem. Dét track skilte sig ud med sin minimale produktion og autotunede Drake-ensomhed, så vi venter i spænding på helheden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Kwamie Livs debutalbum

Det er nu halvandet år siden, at Kwamie Liv overraskede med den fornemme debut-ep ‘Lost in the Girl’, der både fremviste hendes betagende vokalarbejde og en vilje til at prøve lidt af hvert af inden for popspektret.

Et decideret debutalbum er ikke blevet udmeldt officielt, men sangerinden har på Facebook annonceret, at ny musik er på vej, og at hun til Steppeulven-showet senere i januar kommer til at optræde med et helt nyt nummer. Og så var 2015 bestemt heller ikke et stille år: Vi fik den forførende ‘Higher’, samarbejdet med Angel Haze på ‘Pleasure the Pain’, det smukke soundtrack-nummer med Angelo Badalamenti og til slut et cover af Kim Larsens ‘Pianomand’ som et flot punktum for året.

Det hele peger utvivlsomt på, at et helt album lander i løbet af året.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Lord Sivas tredje ep

Et hav af koncerter og et stramt festivalprogram senere virker det til, at Lord Siva er klar til næste kapitel. Den melankolske rapper tog seriøse kegler med to ep’er i løbet af 2014, og december-singlen ‘Byen der larmer’ førte fornemt stilen videre med Lord Sivas næsten råbende klagevokal og fortvivlede tekst som fikspunkt. Introvert og poppet på samme tid.

Singlen er forløber for ep nummer tre, som dog endnu ikke har nogle fast information tilknyttet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. First Hate ‘The Mind of a Gemini’ (4. marts)

Joakim Nørgaard og Anton Falck Gansted må have kulsort blod flydende i årene. Med deres pulserende og knugende synthpop virker de som spyttet ud af munden på Depeche Mode, når det er allermest 80’er-dystert og klubbetaget. De har efterhånden fået opbygget en større fanskare, og med denne nye ep virker et større gennembrud på trapperne.

‘The Mind of a Gemini’ lander i starten af marts, og vi er allerede blevet beriget med numrene ‘Trojan Horse’ og ‘Warsava’, som med garanti kan høres live, når First Hate spiller i Lille Vega den 4. marts samt på Aarhus’ nye spillested Tape dagen efter.


when_saints_go_machine___photo_by_thomas_skou

 

8. When Saints Go Machines fjerde album

Vi skal helt tilbage til 2013 siden When Saints Go Machine sidst var albumaktuelle. Heldigvis har forsanger Nikolaj Vonsild været yderst aktiv med sideprojektet Cancer, mens Jonas Kenton og Silas Moldenhawer også har haft udpræget succes som bejlere til klubscenen som Kenton Slash Demon.

Selv om intet er officielt eller noget der ligner, har When Saints Go Machine i sommers meddelt på deres Facebook:
»It’s been a while since we’ve said anything. Everything is well and we’re creating and writing music as always. At the moment in different forms and constellations, but we’re still very excited about our band and the future«.

Bandet er altså sprællevende (praise the lord!), og med lidt ønsketænkning kunne det godt være sandsynligt med en snarlig efterfølger til ‘Infinity Pool’ fra 2013. Vi krydser i hvert fald alt der krydses kan for et nyt album i 2016.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Kill J ‘Quasi’

»Final touches! Quasi EP!! I CANNOT FUCKING WAIT FOR 2016!!!!«.

Citatet stammer fra Kill J’s Facebook den 29. december, og det virker derfor underskrevet i blod, at 2016 bliver året, hvor vi endelig får en decideret debutudgivelse.

Siden Kill J blev omdannet til et soloprojekt – hvilket helt sikkert også har haft noget at sige i forhold til den manglende udgivelse – har Julie Aagaard sluppet en lind strøm at stærke singler, der leger vildt og frit indenfor den elektroniske pop. Blandt andet ‘Propaganda’, der gik i kødet på sexisme, og senest et yderst dystopisk cover af ‘Barbie Girl’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Choir of Young Believers ‘Grasque’ (19. februar)

Choir of Young Believers søgte nye horisonter med singlen ‘Jeg ser dig’, hvor Jannis Noya Makrigiannis for første gang boltrede sig på modersmålet. Og selv om sangskriveren som regel slipper afsted med det meste, var den dansksprogede skæring uden tvivl et stærkt og grænsesøgende udspil – dog med den iørefaldende popmelodi intakt.

Derfor ser vi også uretfærdigt meget frem til ‘Grasque’, der spår at blive en pose tropiske og uden tvivl saftige frugtbolcher. Ikke mindst takket være albummets to andre (engelsksprogede) singler ‘Serious Lover’ og ‘Face Melting’, der byder på en mere dyb og electro-facetteret lyd langt fra stilen på debutens ‘Hollow Talk’, der efterhånden har nydt stor succes som intro til DR’s hit-serie ‘Broen’.

Choir of Young Believers er annonceret til de enestående koncerter i Planetariet under årets Frost Festival, hvor en heldig lytterskare får mulighed for at høre de nye sange under kuplens forlorne stjernehimmel.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. S!vas ‘Problema’

Over to ep’er opfandt S!vas en helt nyt retning i dansk rap og grundlagde samtidig sit helt eget slangunivers sideløbende med en lind strøm af bangers og koncerter.

Man skal dog efterhånden helt tilbage til august 2014 for at finde udgivelsen af ‘d.a.u.d.a II’, og tiden er retmæssigt kommet til rapperens debutalbum, som har fået titlen ‘Problema’ og ventes på gaden nogenlunde i starten af 2016.

Førstesinglen ‘Jaja’ ligger i samme rille som den mere eftertænksomme ‘Det gode liv’ fra seneste ep, selv om bassen stadig banker og omkvædet er hook-baseret. De nye sange kan opleves live på en danmarksturné i februar og marts, så mås albummet allerede lander deromkring?


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

12. Liss’ debut-udgivelse

To singler og en Pharrell-anbefaling skulle der til, så skrev Aarhus-firkløveret under på en pladekontrakt med det britiske pladeselskab XL, der blandt andet har stået bag navne som Adele, The xx og FKA Twigs.

Og man forstår godt hvorfor – vi blev også tryllebundet af den funky, jordnære popmagi på først ‘Try’ og siden ‘Always’.

Siden den britiske pladekontrakt har det været så som så med nyheder, men der er en del koncerter på programmet, hvilket måske vidner om, at Liss gerne vil ud og prøve materiale af, inden de lægger sig helt fast på en kommende udgivelse. En kontrakt vidner dog også om, at der arbejdes på højtryk, men om danskernes første udgivelse bliver i ep- eller albumformat på tiden vise.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

13. Kentaurs debutalbum

Kentaurs debut-ep ‘Vertebra’ fandt vej til vores liste over de bedste danske udgivelser fra 2015, og efter et par udsolgte koncerter på Jazzhouse er det tydeligt, at gruppen med et minimalt output har ramt plet hos mange. En præstation der uden tvivl kan tilskrives deres neo-soulede og skrøbelige popkompostioner, der til tider kan fremstå som revet ud af en fjern og overjordisk verden.

Trioen har proklameret, at de knokler på nyt materiale, og vi satser stærkt på, at de nye kompostioner når frem til vores verden inden for en overskuelig fremtid. En live-version af det nye nummer ‘Order of the Wild’ er det dog blevet til siden ‘Vertebra’.

Indtil albummet – eller i hvert fald en udgivelsesdato – bliver annonceret, kan de heldige, der nåede at få billet, se frem til to koncerter i Planetariet under årets Frost Festival.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

14. Liima ‘II’ (18. marts)

I går kunne vi annoncere det kommende debutalbum fra projektet Liima – en ny konstellation bestående af medlemmerne i det hedengangne Efterklang, der har indgået et samarbejde med den finske perkussionist Tatu Rönkkö. Bandet udgiver den 18. marts debutalbummet ‘II’, og den pulserende førstesingle ‘Amerika’ lover noget storslået i vente fra den dugfriske sammensætning.

Efterklang har altid været ambassadører for en kvalitetsbevidst og detaljerig musikalitet samt en altid forfriskende tilgang til skabelsesprocessen bag deres sjælfulde melodier. Selv om det selvfølgelig stiller nogle høje krav til et debutalbum, tør vi næsten ikke håbe på andet fra det legesyge nye foretagende.

Gruppen kan opleves live på dansk grund til årets Spot Festival i maj.

 

15. Communions’ debutalbum

Denne her er svær at komme uden om… Vi var mange, der blev smaskforelskede i Communions’ anden ep fra sidste år – et udspil som vi også placerede som den bedste danske udgivelse i 2015. Pludselig blev gruppens udsigter også internationale.

Ep’ens to singler, ‘Forget It’s a Dream’ og ‘Out of My World’, var nemlig højstemt britisk poprock med store armbevægelser, der perfekt demonstrede gruppens boblende legelyst og store talent for at skabe raketomkvæd, der uden forbehold havde en evne til at fastlåse sig – velkomment – i dine øregange på ubestemt tid.

Beklageligvis er der endnu ikke meldt noget officielt ud vedrørende et nyt album. Dog spiller gruppen nye sange til deres mange koncerter, og mon ikke de nye numre snart finder vej til et fuldlængdealbum? Vores forhåbninger er i hvert fald helt oppe i skyerne, og en plade i 2016 er bestemt ikke usandsynligt – ep’en landede helt tilbage i maj.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

16. Gents’ debutalbum

Man kan sagtens lave rendyrket 80’er’-pop uden at lyde bedaget. Hvordan? Ved at skrive pissegode og simple sange, som på ingen måde prøver at være noget, de ikke er. Gents gjorde netop dette på sidste års debut-ep ‘Embrace the Future’, og vi er med tiden blevet endnu mere besatte af Niels Fejrskov Juhls dybe og samtidig lidt sleske croon samt Theis Vesterløkke stjernekiggende syntharbejde.

Ep’en udkom i slutningen af 2015 og et decideret debutalbum er derfor slet ikke annonceret endnu, men det virker nu relativt sandsynligt, at duoen får lyst til at folde deres æstetisk skarptskårne pop ud over et helt album på et tidspunkt i 2016. Ingen grund til at hvile på laurbærrene.

AVAVAV

 

17. AV AV AV’s næste udgivelse

Unkwon, Eloq og DJ Er Du Dum Eller Hvad beviste i 2015, at samarbejde hæver sig over summen af den enkelte, og vi kårede deres funklende ‘They Live’-ep til sidste års næstbedste danske udgivelse.

Trioens opfindsomme og storladne electro-hymner blev til i et sommerhus, og helt tilbage i maj kunne en Facebook-opdatering med vedhæftet billede afsløre, at gruppen var »tilbage fra et sommerhus med MASSER af ny musik«. Runde to var altså overstået, og et enkelt nyt nummer er det også blevet til i form af ‘Holla’.

AV AV AV er på programmet til februars Electricity-festival, men er også blevet annonceret til Tinderbox, og skal man være realistisk, kunne et album eller ep nummer to godt lande inden sommeren og en potentiel ny turné.


Wangel2015

 

18. Wangels debutalbum

Med debut-ep’en ‘Eternal History’ og adskillige koncerter, herunder en stærk optræden på Roskilde Festival, var 2015 et hektisk år for danske Wangel. Og da vi velfortjent placerede ep’en på vores liste over sidste års 15 bedste danske udgivelser, gik bagmanden Peter Wangel straks til tasterne på Facebook, hvor han lovede os et ‘rigtigt’ album i 2016.

Intet officielt er endnu meldt ud, men det burde være rimelig sikkert at tage ham på ordet, hvorfor man kan se frem til flere af Wangels glødende og gåsehudsfremkaldende popproduktioner med tårnhøjt til loftet.

Wangel tager til foråret på en omfattende danmarksturné, hvor man med garanti kan høre masser af nye numre.

Chinah

 

19. Chinahs debut-ep

Chinahs kombination af kølig nordisk pop og varmblodet amerikansk r’n’b har vist sig som en særdeles velvalgt stilretning, og med en lille række singler har trioen allerede nået et vist indpas også uden for Danmarks grænser.

Den stærke debutsingle ‘Away From Me’ lagde fundamentet, og gruppen med sangerinde Fine Glindvad i front har siden sluppet de ligeledes betagende ‘Minds’ og ‘We Go Back’.

En debut-ep blev faktisk ‘lovet’ i løbet af 2015, men det manifesterede sig aldrig til den udgivelse, som altså nu burde være lige på trapperne. Chinah kan opleves til Vegas Udvalgte.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Skærmbillede 2016-01-14 kl. 12.15.20

 

20. Lust for Youth ‘Compassion’ (18. marts)

Den drømmende trio fra København har netop annonceret en forårsudgivelse af det nye album ‘Compassion’, der kommer til at følge efter det fornemme ‘International’ fra 2014 med mere rastløs melankoli og 80’er-draperet popmørke, der dog også suger varme baleariske undertoner ind i lydbilledet.

Den fortryllende førstesingle ‘Stardom’ er et passende eksempel på netop dette, der med sit gnistrende keyboardtema og fjerne vokalbidrag hører hjemme på et smukt udført stjernetapet.

Trioen udgøres af Hannes Norrvide, Loke Rahbek fra Posh Isolation og Malthe Fischer fra hedengangne Oh No Ono.

Læs også: De 20 mest imødesete udenlandske album i 2016

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af