‘This Is America’ anklaget for plagiat – Childish Gambinos manager svarer igen

‘This Is America’ anklaget for plagiat – Childish Gambinos manager svarer igen
Childish Gambino i 'This Is America'-videoen.

På subreditten r/hiphopheads blev der i går startet en tråd, der har fået ganske meget opmærksomhed. Reddits nørdede hiphopentusiaster har nemlig fundet frem til en sang fra 2016, som nogle mener lyder meget som Childish Gambino-hittet ‘This Is America’ fra i år.

Sangen hedder ‘American Pharaoh’ og blev udgivet af en kunstner ved navn Jase Harley. På Reddit er der tale om ligheder i både det melodiske hook, i det underspillede trapbeat og i store dele af selve rapflowet.

Jase Harley har selv kommenteret på lighederne via sin instagram, hvilket er blevet foreviget via Imgur. Han har blandt andet skrevet »Lol, et shoutout ville være cool – men det er fint. Han er en stor kunstner, og det er fedt, at jeg kan have haft indflydelse på hans musik«, »Jeg har altid følt, at min sang inspirerede den, lol, fra første gang jeg hørte den« og »Ja, lol, men det er cool… Jeg er glad for, at de kunne lide min sang, det hele er kærlighed«.

I går skrev han en længere tekst på Instagram (se nedenfor), hvor han blandt andet skriver: »Jeg føler mig ekstremt ydmyg over at blive anerkendt som en af de originale inspirationer til et af de vigtigste stykker musik og visuel kunst i vores tid. Jeg værdsætter al kærligheden og respekten! Men lad endelig ikke kontroverserne fortynde det budskab, Childish Gambino og jeg prøver at kommunikere«.

Ifølge Stereogum har Childish Gambinos manager, Fam Rothstein, svaret igen på kritikken i et tweet, der sidenhen er blevet slettet. Her skulle han have skrevet, at ‘This Is America’ er tre år gammel, og at Gambinos folk har lydfiler, der beviser dette. Han slettede sandsynligvis tweetet, fordi han eftersigende skulle have fulgt det op med »fuck jer og jeres mødre og jeres fremtidige fostre«.

Læs også: Donald Glover afslører det album, han har lyttet mest til nogensinde

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af