The Minds of 99 stimulerede hele følelsesregistret på Heartland

5 6
The Minds of 99 stimulerede hele følelsesregistret på Heartland
The Minds of 99 på Heartland Festival. (Foto: Jonatan Nothlev)

Hvor end man vendte og drejede sig, var det umuligt. Umuligt ikke at møde et smilende ansigt, som skrålede med og således bekræftede det faktum, at The Minds of 99 bare er Danmarks nye store samlende rockband.

Det blev cementeret, da københavnerne sluttede fredagens musikprogram på Heartlands hovedscene. Med backdrops i den grafiske udformning af coveret til det seneste album ’Solkongen’ gik tæppet med en fejende flot version af netop titelnummeret, der fik klumpen op i halsen.

Således var ens sanser vakt til den efterfølgende nattetime, hvor hele følelsesregistret blev stimuleret.

Folk fandt hinanden i ømme omfavnelser under ‘Ud af min krop’ og ‘Hurtige hænder’, som efterhånden er blevet et fast solospot mellem Niels Brandt og publikum i nærkontakt. Og festhumøret blev skudt i vejret (og danseskoene kridtet) med ‘Ung kniv’, ‘I’m Gonna Die’ og ‘Stjerner på himlen’. Den vedvarende fællessang var det åbenlyse vidnesbyrd om, hvor solidt The Minds of 99 har forplantet sig i det danske folk.

Brandt var som vanligt det intense samlingspunkt og har udviklet en sådan pondus, at han med den største selvfølgelighed (og uden at det faldt det mindste til jorden) lavede vokalimprovisation med publikum a la Freddie Mercury på Wembley som indledning til ‘Ma Cheri Bon Bon’.

Frontmandens karisma til trods er man dog aldrig i tvivl om, at The Minds of 99 er et hold. Anders Folke Larsen brillerede med en ekspanderet guitarsolo i ‘Et barn af min tid’, ligesom hele bandet var lige så udadvendte og publikumsinkluderende som Brandt gennem koncerten.

Har man oplevet bandet før, var der for så vidt ikke noget nyt over The Minds of 99’s koncert på Heartland. Man var ’bare’ vidne til et forrygende band, der har oparbejdet et gigantisk bundniveau som liveorkester med et bagkatalog af så indlysende kvalitet, at hjertet ikke kan andet end at følge med.


Kort sagt:
Foran et entusiastisk publikum satte The Minds of 99 en stor streg under det faktum, at de er Danmarks nye store folkelige orkester, der forener folk i euforisk feststemning og intimt nærvær.

Læs anmeldelse: The Raconteurs’ magtdemonstration vil gå over i Heartland-historien

The Minds of 99. Koncert. Heartland Festival.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af