Nedslående melding tegner ikke godt for genåbningen af nattelivet

Nedslående melding tegner ikke godt for genåbningen af nattelivet
Culture Box. (Foto: Mantas Hesthaven)

I et interview med Ingeniøren tirsdag anbefalede faglig direktør for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, at fase 4 af genåbningen af Danmark bør sættes i bero. Det sker, efter smittetallet i Danmark har været stigende de seneste uger.

Fase 4 indebærer blandt andet åbning af spillesteder og natklubber, og Mølbaks udtalelser skabte efterfølgende ringe i vandet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke stillede tirsdag op til interviews hos både TV2 og DR, og her var udmeldingen den samme: Heunicke vil ikke anbefale en genåbning af nattelivet efter meldingen fra Statens Serum Institut.

»Jeg kan ikke være med til, at natklubber og diskoteker bliver en del af genåbningen med fase 4, når der er bekymrende tegn på, at de kan være hotspots«, udtaler Heunicke til TV2.

»Vi kommer ikke til at lægge noget frem, der er sundhedsfagligt uforsvarligt. Du hører jo Kåre Mølbak i dag sige, at det vil være uforsvarligt at gå videre med en stor genåbning af nattelivet. Hvis det er myndighedernes anbefaling, kommer vi ikke til at foreslå det«, siger Sundhedsministeren til DR.

På spørgsmålet om, hvorvidt fase 4 hænger i en tynd tråd, svarer Heunicke til DR: »Ja, i hvert fald den del der omhandler natteliv og diskoteker«.

Folketingets partier skal mødes 12. august og diskutere fase 4 – blandt andet genåbningen af natklubber.

»Alle skriger på en åbningsdato«, udtalte Tim Christensen fra Culture Box, da vi i maj talte med to danske natklubber om corona-nedlukningens konsekvenser.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af