Roskilde Festival om 2021: »Det er ikke umuligt, men det kræver nye løsninger, som vi ikke har set endnu«

Roskilde Festival om 2021: »Det er ikke umuligt, men det kræver nye løsninger, som vi ikke har set endnu«
Roskilde Festival. (Foto: Benjamin Lund/Soundvenue)

Tiden går, og for hver dag uden nævneværdige fremskridt bliver håbet om en ‘normal’ Roskilde Festival anno 2021 en smule mindre.

I starten af september skrev Signe Lopdrup, direktør for Roskilde Festival-gruppen, at »jeg vil gerne slå fast, at vi ikke har opgivet håbet om, at der kan afvikles festival forsvarligt i 2021«. Det var i en klumme hos RoskildeNyt, hvor hun samtidig beskrev, hvordan festivalens fokus skulle være at undersøge og udvikle rammerne for, hvordan mange mennesker kan mødes samlet.

Her tre uger senere har RoskildeNyt interviewet Lopdrup for en opdatering på situationen og diverse tiltag.

»Jeg har en meget stærk tro på, at festivalen er stærkere end den her virus. Vi skal nok klare den igennem, men krisen er alvorlig for os, fordi festivalen repræsenterer alt det, vi ikke må lige nu«, siger Lopdrup, der dog stadig ser meget graverende på udfordringerne:

»Vi kan ikke afholde en Roskilde Festival med de nuværende afstandskrav. Derfor er vi nødt til at prøve på at finde andre løsninger sammen med de øvrige festivalarrangører – både lokalt og internationalt«.

Signe Lopdrup fortæller, at Roskilde Festival er gået sammen med kolleger som Smukfest, Tinderbox, Grøn Koncert og internationale festivaler om at finde løsninger.

»Udfordringen er, at vi lige nu kun har to våben til at bekæmpe virussen; Afstand og hygiejne. Vi mener, at vi også er nødt til at tænke i andre løsninger både som Roskilde Festival, men også som samfund«, siger Lopdrup, som gerne vil bruge Roskilde Festivals erfaring inden for håndtering af store menneskemængder i andre sammenhænge end kun festivaler.

Pt. er der nok mange, der har svært ved at se, hvordan man skal samle 100.000 på samme plads om ti måneder, men Lopdrup er på jagt efter muligheder, ikke begræsninger.

»Der har indtil videre ikke været overskud til at gå ind i de drøftelser (om en ‘normal’ Roskilde Festival, red.), fordi man har været mere optaget af at sige, at det slet ikke kan lade sige gøre. Derfor skal vi have folk med på rejsen om at forestille sig, hvordan det kan lade sig gøre«.

Til slut bliver Signe Lopdrup spurgt om, hvordan hun ser sandsynligheden for en Roskilde Festival i 2021. Og her bliver det tydeligt, at der ligger store udfordringer forude.

»Jeg kan ikke sætte procenter på. Jeg er ikke naiv, og det bliver svært. Det er ikke umuligt, men det kræver nye løsninger, som vi ikke har set endnu. Når det er sagt, så er der ingen der ved, hvordan situationen ser ud til næste sommer«, siger Signe Lopdrup.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af