Det er den 23. november, og Spotify-hitlisten er nu officielt overtaget af julemusik

Det er den 23. november, og Spotify-hitlisten er nu officielt overtaget af julemusik
Mariah Carey.

Det er næsten som om, det sker tidligere og tidligere. Lige pludselig er der bare julemusik ud over det hele, selv om det slet ikke er december endnu.

Man burde lave en ny skæringsdato: Når Mariah Careys ‘All I Want for Christmas Is You’ eller Whams ‘Last Christmas’ indtager førstepladsen på Spotifys hitliste, så er det officielt blevet juletid i de små hjem.

Og ja, i 2020 var den mærkedag altså i går. Da Spotify-listen søndag blev opdateret, havde Mariah Careys bjældeklangs-banger indtaget førstepladsen, mens Wham lå trygt på 2.-pladsen små to tusind afspilninger bagefter.

Helt generelt er Spotify-listen overrendt med julemusik: Jeg tæller pt. i hvert fald 20 julesange i top-50 – fra ‘Tinka’ til ‘Jul på Vesterbro’.

Måske det har noget at gøre med, at det lørdag var tid til årets første julefrokoster? Måske det udspringer af Spotifys store juleplayliste, der for nylig er blevet promoveret?

På den globale Spotify-liste ligger ‘All I Want for Christmas’ nummer 19 – som den højeste julesang. Og det er generelt svært at finde andre lande, hvor julemusikken på samme måde har overtaget Spotify-listen som i Danmark. Selv om både Carey og Wham nærmer sig toppen i både Sverige og England.

Hvorfor er vi danskere vilde med julemusik?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af