Taylor Swift slår flere hitlisterekorder efter udgivelsen af ‘Speak Now (Taylor’s Version)’

Taylor Swift slår flere hitlisterekorder efter udgivelsen af ‘Speak Now (Taylor’s Version)’
Taylor Swift på sin Eras-turné. (Foto: Kevin Mazur/Getty Images)

Det er efterhånden en tradition. En ny Swift-plade betyder nye hitlisterekorder.

‘Speak Now (Taylor’s Version)’ har ramt toppen af Billboard albumhitliste, og dermed kan Taylor Swift officielt kalde sig for den kvinde, der har haft flest album på toppen af den amerikanske albumhitliste.

Det er den tolvte Swift-skive til at toppe hitlisten, og dermed vipper hun Barbra Streisand af tronen. Billboard rapporterer også, at intet album i 2023 har haft en så succesfuld uge, som ‘Speak Now (Taylor’s Version)’ havde i udgivelsesugen.

Når der stadig er udsigter til en fortsat stime af ‘Taylor’s Version’-udgivelser, går der næppe længe, inden hun overhaler manden med flest album på førstepladsen, nemlig Jay-Z, der er oppe på 14. Lidt mere besværligt bliver det at nå bandet med flest #1-album, nemlig The Beatles, der har hele 19.

Swift er også den første kvinde til at kunne prale af at have fire album i top-10 på albumhitlisten på én gang. ‘Speak Now (Taylor’s Version’ står på toppen, og derunder finder vi ‘Midnights’ på femtepladsen, ‘Lover’ på syvendeplasen og ‘Folklore’ på tiendepladsen.

Kun én kunstner har tidligere haft så mange album i ugens top-10, mens de var i live – nemlig Herb Alpert, der lykkedes med det tilbage i 1966. Derudover ramte hele fem Prince-album den amerikanske top-10, da den lilla legende døde i 2016.

Taylor Swift er dermed også den eneste kunstner, der kan prale af at have ramt albumhitlistens førsteplads alle fem kalenderår 2019-2023. Hun er også den eneste kvindelige kunstner, der kan prale af at have haft et album på førstepladsen fem år i træk.

Efter kun én uge kan ‘Speak Now (Taylor’s Version)’ også prale af at være det næstbedst sælgende album i år ind til videre. Det er kun overgået af 2023-salgene af 2022-albummet ‘Midnights’ – der i øvrigt også var det bedst sælgende album sidste år.

Så hvis du stadig skulle være i tvivl, burde vi efterhånden officielt kunne kalde Swift for vor tids største popstjerne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af