Shop med omtanke

3 måder at kurere ømme muskler

3 måder at kurere ømme muskler
En foamroller er god mod ømme muskler. (Foto: Cliff Hawkins/Getty Images)

Du kender det sikkert: Følelsen af dårligt at kunne komme ud ad sengen dagen efter et hårdt træningspas – eller bare efter endelig at have fået taget sig sammen til at komme i gang med at træne.

Selvom den personlige træner Nonkoh ‘Coach K’ Kallon, der har Kallon-training, påpeger, at ømhed jo ikke nødvendigvis er noget dårligt eller godt, men blot kan være et tegn på, at man har lavet noget, man ikke er vant til, så har han selvfølgelig nogle råd til, hvordan du kan løsne lidt op.

Nonkoh ‘Coach K‘ Kallon.

»Ømhed er ikke noget, man behøver at jagte. En træning kan sagtens have været god, selvom man ikke er fuldkommen øm dagen efter«, slår han først fast.

Bevæg dig

»Aktiv restitution er en ting. Når folk har løbet maraton, så siger man, at de dagen efter skal ud at lunte eller gå en lille tur. Det samme gælder med almindelig træning. Det er meget godt at bevæge sig dagen efter for hurtigere restitution.

Man skal ikke lave den samme træning dagen efter, men bevægelse øger blodomløbet. Det er vigtigt, fordi blodet tilfører ilt til muskelcellerne og borttransporterer affaldsstoffer. Det er ikke sikkert, at det hjælper på ømheden, men det hjælper på stivheden og restitutionen«, siger Coach K.

Brug en foam roller

»Den er sindssygt god til noget massage, hvis man ikke kan få sin kæreste eller ven til at massere sig. Jeg har købt min på Apuls.dk, men de fås også i de fleste fysiske sportsbutikker.

Gå efter en bred en, minimum 60-90 centimeter. Den lille falder man nemt af, har jeg erfaret. Og hold dig fra dem med alle mulige dutter på. Det er bare ekstra ubehageligt og unødvendigt. Gå i krig med dine lårbasser og kig eventuelt på Youtube for inspiration«.

Mange atleter tager isbad efter træning.

En kold dukkert

»Det er der også mange, som synes virker godt i denne årstid. Atleter går ofte i isbad post-træning, så hvorfor ikke selv prøve det af, og se om man synes, det hjælper på restitutionen?«.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af