Opdateringer til iPhone, Mac og Apple Music: Hvad vi kan forvente af Apples softwarekonference

Opdateringer til iPhone, Mac og Apple Music: Hvad vi kan forvente af Apples softwarekonference
Foto: Marcus Spiering / Flickr Commons

På mandag d. 13. juni går det igen løs, når Apple holder den årlige keynote-event på deres udvikler-konference WWDC i San Fransisco, hvor både udviklere og andre elektronik-interesserede i spænding venter på at få næste generation af software-opdateringer til iPhone, iPad, Apple Watch, Mac og Apple TV præsenteret.

WWDC står for Worldwide Developer’s Conference og er Apples årlige konference for udviklere. Konferencen strækker sig over fem dage – fra 13. juni til og med 17. juni – og selvom den primært er henvendt udviklere, har den i de sidste mange år tilegnet sig meget stor mediebevågenhed. Apple har afholdt udviklerkonferencer siden 1983.

Vi har samlet op på rygter – mere eller mindre bekræftede – og forhåbninger til eventet.

iOS 10

Vi forventer, at en stor del af den to timer lange event kommer til at gå med at præsentere iOS 10 – næste udgave af styresystemet til iPhone. Det er endnu uvist, hvad iOS 10 kommer til at byde på, men som sædvanligt er der godt gang i rygtebørsen, der kan give os en idé om, hvad Apple har i ærmet d. 13. juni.

3DTouch2
iPhone 6S

HomeKit-hub

Blandt andet har der været tale om, at HomeKit får en selvstændig app, der skal fungere som en central ”hub” for alle de enheder og apps, som bruger Apples HomeKit-platform – helt i stil med appen Sundhed. HomeKit er Apples platform, der gør det muligt at forbinde hjemmets produkter, så de kan fjernstyres via iPhone og Siri.

Den nye app gør det endnu nemmere at få samling på enheder til at styre hjemmet, så det hele kan styres fra ét centralt sted. Hvis dette rygte holder stik, gør Apple altså klar til at tage kampen op imod stemmestyrede devices som Amazon Echo og Google Home. Sidstnævnte blev introduceret for nyligt til Google I/O.

Et tilhørende rygte til denne historie er desuden, at Apple har til hensigt at bruge Apple TV som base for hjemmets personlige assistent med endnu dybere integration af Siri.

iPhoneSE1
iPhone SE

Skjul Apples apps

Herudover ser det ud til, at Apple endelig vil gøre det muligt at skjule Cupertino-virksomhedens egne apps fra hjemmeskærmen. Denne funktion har længe været savnet af mange brugere, som ønsker at bestemme, hvilke apps der skal være synlige på hjemmeskærmen. Det er stumper af kode, som Apple for nyligt har tilføjet i alle apps i App Store, der ligger til grund for dette rygte.

iCloud Voicemail

Det forlyder også, at Apple skulle være i gang med at teste en ny funktion i Siri. En funktion, der gør det muligt for den personlige assistent at tage imod opkald på telefonsvareren og konvertere telefonsvarerbeskeder til tekst, så de f.eks. hurtigt kan læses på farten. Funktionen skulle efter sigende blive en realitet senere i år, men om den når at komme med i iOS 10 står endnu hen i det uvisse.

iOS 10 forventes at blive lanceret til efteråret i forbindelse med lanceringen af den næste iPhone.

På næste side kan du se hvilke opdateringer, der efter alt at dømme er på vej til Mac.

OS X 10.12

Ud over en opdatering til iOS vil vi med meget stor sandsynlighed også se en opdatering til OS X – styresystemet til Mac. Meget tyder på, at Apple har tænkt sig at rebrande OS X, så det fremover kommer til at hedde MacOS. Også her har rygterne fået lov at svirre, og vi bringer her nogle af de rygter, vi vurderer er mest sandsynlige.

MacBook
De nye MacBooks fra foråret.

Siri til Mac

Alt tyder på, at Siri endelig kommer til Mac. Apple skulle angiveligt have brugt de sidste tre år på internt at teste Siri til Mac. Et lækket screenshot fra den kommende version af OS X peger i retning af, at Apple vil præsentere Siri som en del af OS X 10.12 til juni. Det forlyder desuden, at man vil kunne aktivere Siri ved at sige ‘Hej Siri’, når Mac er tilsluttet en strømkilde, som vi også kender det fra iPhone og iPad.

Siri tegner generelt til at blive et ret stort indsatsområde for Apple, og skal de kunne tage kampen op med Google, der for nyligt har introduceret Google Assistant, er det også en nødvendighed.

iPhonehint
I fremtiden vil du sandsynligvis kunne spørge Siri direkte på din MacBook.

Touch ID til Mac

Der har længe været spekulation om, hvorvidt Apple på et tidspunkt vil integrere Touch ID i Mac. Det forventes dog ikke at blive en realitet til WWDC i juni. Der findes dog også rygter inden for samme kategori om, at OS X 10.12 vil gøre det muligt at låse sin Mac op via iPhone, når de to enheder er i nærheden af hinanden. Ret smart.

Faktisk findes en lignende løsning allerede i tredjepartsapplikationen MacID, men det tyder altså på, at det bliver en indbygget version i næste udgave af styresystemet.

OS X 10.12 forventes at blive udgivet til efteråret.

På næste side kan du se en blandet samling af produkter, der muligvis vil være nyheder omkring.

Det løse

Udover konkrete rygter om opdateringer til Apples styresystemer går der også rygter om konkrete apps og for eksempel nye retninger for Siri. Dem har vi samlet her.

Skærmbillede 2015-06-08 kl16
Apples CEO Tim Cook til WWDC da Apple Music sidste år blev præsenteret.

Apple Music design-opdatering

Selvom Apple Music er kommet relativt godt fra start med sine 13 mio. betalende brugere og ikke mindst den roste Beats 1-radio og Til Dig-sektion, er brugergrænsefladen fra flere kanter blevet beskyldt for at være rodet og ulogisk bygget op.

Apple skulle efter sigende være i fuld gang med at optimere Apple Music-oplevelsen, og hvis rygtet taler sandt, kan vi til juni forvente en redesignet Apple Music-app, der blandt andet byder på en optimeret integration af sangtekster, stort fokus på album-art og en simplificeret udgave af Til Dig-sektionen. Dette er forhåbentligt med til at give brugere af Apples musik-tjeneste en endnu bedre oplevelse – og hvem ved – måske det også kan trække endnu flere kunder til.

ASE12
Fjernbetjeningen til Apple TV, der måske skal agere Apples bud på Amazon Echo.

Apple TV

Vi forventer også en ny version af tvOS – styresystemet bag Apple TV. Dog skal vi formentlig ikke sætte forventningerne højt efter de helt store forandringer. tvOS har trods alt kun været ude i lidt mere end et halvt år, og det forventes derfor kun, at der er tale om mindre opdateringer og fejlrettelser i den nye version.

Dog er der mulighed for, at vi d. 13. juni kommer til at høre mere om, hvordan Apple har tænkt sig at lade Apple TV blive basen for hjemmets personlige assistent med en endnu dybere integration af Siri, som altså står over for at blive åbnet endnu mere op over for udviklere.

MB12-PT-PF-Family-PRINT-p1agnarhq4179610etc36h7f1pnp
Vi kan forvente nye farver og muligvis ændret design på MacBook Pro.

Nye Macbooks

Alt tyder på, at vi ikke får de nye hardwareprodukter at se på WWDC, men der tales allerede om en ny MacBook Pro og det kan være, nogle af planerne for disse afsløres på mandag.

Uanset hvad vil formodentlig se en opdatering til MacBook Pro-serien i løbet af efteråret, der givetvis vil lade sig inspirere af den MacBook 12”, der første gang udkom i 2015. Helt konkret forventes det, at MacBook Pro vil få den nye multifunktionelle USB-C-indgang, der blandt andet både kan tage imod strøm, ekstern skærmtilslutning og lyd i et og samme stik. Herudover vil den sandsynligvis blive endnu tyndere, så den er endnu nemmere at have med på farten.

Siri

Foruden at blive introduceret som en integreret del af OS X 10.12, viser nylige rygter, at Apple har til hensigt at åbne mere op for Siri, så app-udviklere kan gøre brug af den digitale assistent. Tidligere har det kun været Apple selv samt certificerede producenter af HomeKit-kompatible enheder, der har kunnet gøre brug af Siri. Det bliver der med stor sandsynlighed snart lavet om på, og vi kan således se frem til en meget mere intelligent og brugbar udgave af Siri.

Skærmbillede 2015-06-08 kl13
Sådan forventes det at se ud, når Apple røber deres nye softwareplaner.

Dette giver i sidste ende mulighed for at få Siri til at hjælpe med endnu mere end hvad der på nuværende tidspunkt er muligt. Det kunne f.eks. være ret snildt, hvis man kunne have Siri til at give instrukser fra sidelinjen, mens man laver mad, eller hvis den personlige assistent kunne præsentere og fortælle om de vine, man serverer for sine gæster.

Hvor kan jeg se eventen?

Som sædvanligt er der altså godt gang i rygtebørsen, og ingen ved – ud over Apple selv – hvad der egentlig bliver præsenteret d. 13. juni, og hvem ved – måske overrasker Apple os alle i bedste Steve Jobs-stil med »one more thing…« sidst i eventen.

Du kan selv følge med i eventen på Apples hjemmeside, gennem deres WWDC iOS-app eller på Apple TV, når det løber af stablen d. 13. juni kl. 19.00 – dansk tid.

Læs også:  De mest opsigtsvækkende afsløringer fra Apples store udviklerkonference

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af