Pinligt, pudsigt og Chuck Norris: Otte internationale film, der foregår i København

Pinligt, pudsigt og Chuck Norris: Otte internationale film, der foregår i København

Siden de amerikanske b-film ‘Flugten til Danmark’ og ‘Skarpe skud i Nyhavn’ tog hovedstadens Hollywood-mødom i midten af 1950’erne, har en række udenlandske spillefilm foreviget København – og især turistmagneten Nyhavn – på mere eller mindre troværdig vis.

De gamle kajgader spiller atter en stor rolle i den aktuelle Oscar-bejler ‘Den danske pige’. Tom Hoopers filmhold optog flere uger on location omkring Nyhavn sidste år, og det var en fjer i hatten til Copenhagen Film Fund, der blev stiftet i 2013 netop for at lokke flere internationale produktioner til hovedstadsregionen.

Alligevel kan man som dansk biografgænger ikke undgå at klukke lidt over de unøjagtigheder, der har sneget sig ind i gadebilledet i ‘Den danske pige’ – ganske som det er tilfældet i de fleste andre film, der gennem årene har lagt vejen forbi vor fagre hovedstad. Her er et lille udvalg.

The Danish Girl _Marmorkirken

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay

1. ’Den danske pige’ (The Danish Girl)

Instr.: Tom Hooper, Storbritannien/USA/Belgien/Tyskland/Danmark 2015

Det manglede da bare, at ‘Den danske pige’ rent faktisk skulle optages dér, hvor filmens hovedpersoner, Einer og Gerda Wegener, boede i 1920’erne. Tom Hoopers filmhold barberede 90 år af Nyhavn sidste forår og optog desuden ved Charlottenborg, Det Kgl. Teater, Nyboder, Snaregade og i Fiolbibliotekets læsesal.

Københavns Rådhus er forvandlet til hospital i Dresden, men man studser mere over, at Vejle Fjord er omgivet af fjelde (fordi landskabet er skudt i Norge og ved den britiske ø Sheppey), og at Marmorkirken pludselig ligger i Paris!

The Danish Girl_Vejle fjord
Soundvenue 1 / 8 Soundvenue
 
 
Advertisement