One-Eyed Mule

One-Eyed Mule - Drifting to a Happy Place
4 6
One-Eyed Mule
'Drifting to a Happy Place'

Album, Artiscope/VME

Der er stadig møg langt op af overalls’ne og halm i træskoene, når danske One-Eyed Mule nu atter står på dørmåtten med et album i de slidte næver.

Bandet har fremelsket forskellige genremæssige mulæsler af americana-rock, country og blues på deres hidtidige udspil. Men der er ellers sket lidt af et kulisseskift fra deres tidligere så støvede og solskoldede, sensommerlige Morricone-ørkenrock til alt. countryens andre, mere nedbørstunge årstider, som sangtitlerne endda vagt antyder som værende et løst tema for dette tredje album. Det kan måske tillægges, at Rasmus Dall og hans kumpaner har indspillet i så landlige omgivelser som muligt i Sydsverige sent sidste efterår. Udvidelsen af paletten til et mere farverigt og melodisk univers klæder dem i hvert fald behørigt.

De, trods lyrikken, musikalsk ubekymrede højdepunkter ‘Rain Keeps on Falling on You’ og ‘Everything I Do Is Wrong’ projicerer for lytterens indre nethinde klassiske klump-i-halsen-kärlekskranke scenarier centreret omkring provinsværtshuse og jyske diskoteker, og selv Kings of Leons Caleb Followill kunne sikkert lære nogle tricks her.

Det sidste trekløver af numre trækker omvendt ned, fordi de er for simple. ‘All Your Love Is Gone’ fremstår tillige som et unødvendigt stilbrud med vranten moltristhed ovenpå de ellers så friske toner på de første mange numre.

Men One-Eyed Mule har med dette tredje album udviklet sig til en respektabel størrelse, som fra en operationel base i pladehylden ved siden af My Morning Jacket og med allierede som Tyrants & Kings og CODY i ryggen danner en kartoffel-alt-country-angrebsformation med en anseelig slagstyrke.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold