Toro Y Moi ‘Freaking Out EP’

Toro Y Moi ‘Freaking Out EP’ - Freaking Out EP
4 6
Toro Y Moi ‘Freaking Out EP’
'Freaking Out EP'

Album, Carpark

‘Causers of This’ fra 2010 bragte Toro Y Moi forrest i chillwave-feltet. Året efter sprang han ud af genreboksen med ‘Underneath the Pine’, som bød på en blanding af organisk 70’er discofunk og blød pop. Og på kun otte måneder har musikalsk rastløshed nu igen bragt Chazwick Bundick til fornyelse.

Massive 80’er-synth-akkorder og house-fremdrift fylder som udgangspunkt hele lydbilledet på denne ep. Genkendelige Toro Y Moi-elementer dukker dog hurtigt op: Lo-fi-vokalen, de naive, men solide melodier samt utallige lag af repetitive synthesizerfigurer. Det generelle lydbillede er mere poleret og velproduceret end før, og der er skruet gevaldigt op for dansabel energi, synthpop og housetricks, som skødesløs brug af filter.

Det blotter mere end før Bundicks inspiration fra ny fransk house som Daft Punk. Toro Y Moi bruger generelt et hav af musikalske referencer i alternative konstellationer uden dog på noget tidspunkt at blive pastiche. Alexander O’Neal-covernummeret ‘Saturday Love’ afslører inspiration fra 80’er-r’n’b, samtidig med at den lummerbløde stemning på nummeret vækker associationer til pariser-lounge.

‘Sweet’ veksler mellem et Prefuse 73-lignende univers og disco a la Justice, men er bundet sammen af vokalsamples, der væves ind og ud af beatet. Bundick blæser på parolen om ep’en som et uambitiøst venteprojekt og arbejder i stedet videre på sin særegne lyd. Den nye kurs kan diskuteres, men det kan hans formidable evne til at skabe kontinuitet mellem tidligere udgivelser og nye eksperimenter ikke.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold