Simons-ejer om lukning: »Klubben voksede sig langt større end os«

Simons-ejer om lukning: »Klubben voksede sig langt større end os«
Foto: Mækæ Krestjansen

De sidste tre år har Simons i Nyhavn været vel nok Københavns mest populære natklub – og det i en tid, hvor decidere klubber med succes har været et sjældent syn. På lørdag er det dog slut. De to ejere, Simon Lennet og Simon Frank, har lagt fokus på deres nye sted Sunday, og på lørdag lukker Simons for denne gang med en stor farvelfest. Herefter står den på tænkeboks og en forventet åbning af et nyt koncept i starten af november. Vi fangede Simon Lennet til en snak om lukningen, gode minder og det at drive natklub i København.

Hvorfor lukker Simons?
»Vi har valgt at lukke ned for Simons, da vi ikke længere kan stå inde for festen. Klubben er så stor en del af os selv og vores identitet, at det gør ondt, at festen ændrede sig, da vi åbnede Sunday. Simons har i lidt over tre år været mig og Franks (den anden Simon, red.) helt store hjertebarn. Klubben voksede sig langt større end os og hvad vi egentlig havde regnet med, og da vi ikke længere kunne holde fokus på den, så døde den i vores øjne og det blev deprimerende at være der, når energien ikke var den samme, som da vi selv stod der weekend efter weekend«.

Er det overhovedet muligt at holde en natklub spændende over en årrække?
»Sagtens. Det handler vel i bund og grund om kærlighed kontra grådighed. Hvis man har så meget kærlighed til et projekt, at man bruger alle sine penge på at holde festen sjovere og vildere, så tror jeg, at man kan holde i mange, mange år. Hvis man blot bygger en klub, booker et fedt line-up og skriver det ud på Facebook, så holder man vel indtil nyhedsinteressen er fordampet og er rykket videre«.

Hvad har været højdepunktet i Simons levetid?
»Vi har haft over 350 åbningsaftener på Simons, og for at være helt ærlig så er det svært at pege én oplevelse ud, for der har virkelig været mange syrede og sindssyge oplevelser derinde. Alt fra bryllupper, begravelser, livesex og en overflod af lattergas og hård sprut. Men det der har ramt os som den største oplevelse har egentlig nok været det mødested og det andet hjem, det har været for os selv og en stor skare af folk. Man følte sig hjemme på en helt unik og sjov måde. Alt var tilladt, og man kunne komme med sine problemer og dele dem med ligesindede og efterfølgende drikke hele lortet i glemmebogen for at starte forfra næste uge. Fantastisk«.

Læs også: Her er weekendens 12 fedeste fester

Hvis du kunne gøre én ting om i forbindelse med Simons, hvad skulle det være?
»Vi ville gerne have turde at spænde over en lidt bredere kam musisk. Vi er begge enige om, at vi i perioder har kørt lidt i den samme rille og har ikke turde at udfordre os selv og gæsterne så meget som vi gerne ville«.

Hvad føler du, at Simons i sin levetid har tilført det københavnske natteliv?
»Jeg tror Simons på en måde har forbundet nogle typer af mennesker der umiddelbart ikke bryder sig om hinanden grundet frygten for det ukendte. Samtidig føler vi, at Simons var med til at gøre det ’legitimt’ at gå på natklub igen. I 2010 da vi åbnede klubben var der ikke nogle deciderede natklub-konkurrenter, men i stedet kæmpede vi med at overbevise folk om, at det var okay og grineren at være på natklub, og ikke kikset«.

Læs mere om Simons store lukkefest på lørdag via Facebook HER.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold