Opdateringer til iPhone, Mac og Apple Music: Hvad vi kan forvente af Apples softwarekonference

Opdateringer til iPhone, Mac og Apple Music: Hvad vi kan forvente af Apples softwarekonference
Foto: Marcus Spiering / Flickr Commons

På mandag d. 13. juni går det igen løs, når Apple holder den årlige keynote-event på deres udvikler-konference WWDC i San Fransisco, hvor både udviklere og andre elektronik-interesserede i spænding venter på at få næste generation af software-opdateringer til iPhone, iPad, Apple Watch, Mac og Apple TV præsenteret.

WWDC står for Worldwide Developer’s Conference og er Apples årlige konference for udviklere. Konferencen strækker sig over fem dage – fra 13. juni til og med 17. juni – og selvom den primært er henvendt udviklere, har den i de sidste mange år tilegnet sig meget stor mediebevågenhed. Apple har afholdt udviklerkonferencer siden 1983.

Vi har samlet op på rygter – mere eller mindre bekræftede – og forhåbninger til eventet.

iOS 10

Vi forventer, at en stor del af den to timer lange event kommer til at gå med at præsentere iOS 10 – næste udgave af styresystemet til iPhone. Det er endnu uvist, hvad iOS 10 kommer til at byde på, men som sædvanligt er der godt gang i rygtebørsen, der kan give os en idé om, hvad Apple har i ærmet d. 13. juni.

3DTouch2

iPhone 6S

HomeKit-hub

Blandt andet har der været tale om, at HomeKit får en selvstændig app, der skal fungere som en central ”hub” for alle de enheder og apps, som bruger Apples HomeKit-platform – helt i stil med appen Sundhed. HomeKit er Apples platform, der gør det muligt at forbinde hjemmets produkter, så de kan fjernstyres via iPhone og Siri.

Den nye app gør det endnu nemmere at få samling på enheder til at styre hjemmet, så det hele kan styres fra ét centralt sted. Hvis dette rygte holder stik, gør Apple altså klar til at tage kampen op imod stemmestyrede devices som Amazon Echo og Google Home. Sidstnævnte blev introduceret for nyligt til Google I/O.

Et tilhørende rygte til denne historie er desuden, at Apple har til hensigt at bruge Apple TV som base for hjemmets personlige assistent med endnu dybere integration af Siri.

iPhoneSE1

iPhone SE

Skjul Apples apps

Herudover ser det ud til, at Apple endelig vil gøre det muligt at skjule Cupertino-virksomhedens egne apps fra hjemmeskærmen. Denne funktion har længe været savnet af mange brugere, som ønsker at bestemme, hvilke apps der skal være synlige på hjemmeskærmen. Det er stumper af kode, som Apple for nyligt har tilføjet i alle apps i App Store, der ligger til grund for dette rygte.

iCloud Voicemail

Det forlyder også, at Apple skulle være i gang med at teste en ny funktion i Siri. En funktion, der gør det muligt for den personlige assistent at tage imod opkald på telefonsvareren og konvertere telefonsvarerbeskeder til tekst, så de f.eks. hurtigt kan læses på farten. Funktionen skulle efter sigende blive en realitet senere i år, men om den når at komme med i iOS 10 står endnu hen i det uvisse.

iOS 10 forventes at blive lanceret til efteråret i forbindelse med lanceringen af den næste iPhone.

På næste side kan du se hvilke opdateringer, der efter alt at dømme er på vej til Mac.

Soundvenue 1 / 3 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold