Det skal du se i biografen i november: Hogwarts-comeback, hypet dansk debut og Pilou Asbæk vs. zombier

Månedens biografpremierer byder på et bredt og spændende spektrum af film, fra store Hollywood-blockbusters til hypede arthouse-gys og imødesete danske film.
Det skal du se i biografen i november: Hogwarts-comeback, hypet dansk debut og Pilou Asbæk vs. zombier
Matt Dillon i 'The House That Jack Built'. (Foto: Christian Geisnæs)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’Brakland’

’Brakland’ er en af årets mest imødesete danske film i et allerede solidt dansk filmår. Bag filmen står spillefilmdebutant og AV AV AV-medlem Martin Skovbjerg, der tidligere har instrueret webserien ’Anton 90’.

’Brakland’ handler om teenageren Simon, der flytter fra København til en lille by i provinsen, hvor han møder den dragende og mystiske Bjarke. Bjarke er arving til det lokale højtalerimperium og en provokationslysten outsider. Et usansynligt venskab vokser dem imellem, men de drives også mod afgrunden, da Simons familie beskyldes for at have været skyld i højtalerfirmaets konkurs.

De resterende medlemmer af AV AV AV leverer et knitrende intenst elektronisk soundtrack.

Inden filmens regulære premiere giver Soundvenue i samarbejde med Chateau Motel helt ekstraordinært mulighed for at komme med til filmens store gallapremierefest den 16. november, der starter i Empire Bio og senere rykker på Chateu Motel med koncert.

Regulær premiere 22. november.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Widows’

Med de intime og knugende ’Hunger’ og ’Shame’ og det Oscar-vindende storværk ’12 Years a Slave’ fasttømrede Steve McQueen sit navn som en af tidens største nye instruktørstemmer. Siden ’12 Years a Slave’ havde premiere i 2013, var der dog længe stille omkring instruktøren, blandt andet på grund af en kuldsejlet tv-serie.

Nu er han endelig tilbage med den hårdkogte genrefilm ’Widows’, der igen viser nye sider af mesterens talent. Filmen følger fire kvinder, der kun bindes sammen af, at deres ægtemænd alle er døde i et fejlslået kup – og har efterladt en stor gæld til kyniske kriminelle typer. De tager sagen i egen hånd for at skaffe pengene og sikre deres fremtid.

Filmen har fået glimrende anmeldelser, men det utroligt stærke cast bør næsten kunne hive folk i biografen i sig selv: Viola Davies, Michelle Rodriguez, Carrie Coon, Brian Tyree Henry, Liam Neeson, Colin Farrell, Robert Duvall og Daniel Kaluuya er blot nogle af navnene.

Kom til Soundvenue Forpremiere på ‘Widows’ 20. november – læs mere HER.

Premiere 22. november.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’Suspiria’

Efterårets største horrorfilm er uden tvivl Luca Guadagninos ’Suspiria’. Guadagnino brød for alvor igennem sidste år med den smukke og fintfølende ’Call Me By Your Name’. ’Suspiria’ befinder sig dog i den helt modsatte ende af spektret.

Filmen er et remake af Dario Argentos neonbelyste giallo-klassiker fra 1977 og har været et drømmeprojekt for Guadagnino i mange år. Den nye udgave er dog kun løst beslægtet med originalen og er blandt andet en time længere og har droppet Goblins ikoniske soundtrack til fordel for nye sørgmodige toner af Radioheads Thom Yorke.

’Suspiria’ følger den unge danser Susie (Dakota Johnson) der starter på en anerkendt danseskole i Berlin, som hurtigt viser sig at være hjemsted for makabre ting. Skolens iskolde forstander spilles af Tilda Swinton, der i øvrigt også spiller rollen som filmens eneste mand – en 70 år gammel psykolog(!). Det er arthouse-horror a la Trier – med et par uforglemmelige, brutale dansescener som det helt store scoop.

Premiere 15. november.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’Climax’

Med grænseoverskridende film som ’Irreversible’, syretrip i første person i ’Enter the Void’ og senest 3D-sex i ’Love’ er Gaspar Noé blevet kendt som fransk films største provocateur.

’Climax’ lader til at fortsætte Noés stilistiske udskejelser med stærke farver og pumpende musik. Filmen omhandler en gruppe unge dansere, der isolerer sig i en tom gymnastiksal for at danse og feste. Festen udvikler sig dog i en voldsom retning, da det viser sig, at den fælles sangria-bowle er fyldt med LSD.

Meget usædvanligt for Noé blev filmen mødt af næsten udelukkende positive anmeldelser efter premieren på filmfestivalen i Cannes. Det betyder dog ikke at han er blevet folkelig, da filmen stadig skulle være fyldt med både sex og vold.

Herhjemme er der også en ekstra grund til at glæde sig, da den stort set ukendte dansker Thea Carla Schøtt har sin skuespildebut i filmen.

Premiere 8. november.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’The House That Jack Built’

Der var rapporter om både stående ovationer og masseudvandringer, da ’The House That Jack Built’, den seneste film fra Lars von Trier, havde premiere på filmfestivalen i Cannes i maj. Pressen var ligeledes splittede, hvor Indiewire gav topkarakter, The Playlist gjorde det modsatte og kaldte filmen en »røv-til-mund-forestilling af grusom misogyni og komplet kedsomhed«, mens vores filmredaktør kvitterede med 4 stjerner.

Så meget desto mere grund til at se filmen, så man kan danne sin egen mening. For det er ikke ligefrem noget nyt, at Trier deler vandene – det ville nærmest være mere forrykt, hvis folk var enige.

Man skal dog være forberedt på en håndfuld meget voldelige scener, da filmen handler om seriemorderen Jack (Matt Dillon), der igennem en række kapitler fortæller sin livshistorie – forankret i sine mord – til den mystiske Verge (Bruno Ganz). Udover Dillon og Ganz byder rollelisten også på store navne som Uma Thurman, Sofie Gråbøl og Riley Keough.

Premiere 29. november.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6.’Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’

En storslået fantasyfilm er sjældent blevet mødt af så mange kontroverser inden premieren som ’Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’, om det så er den voldsanklagede Johnny Depp i rollen som skurken Grindelwald eller den koreanske Claudia Kim i rollen som Nagini, der bliver anklaget for at være stereotypisk.

Kan man se bort fra kontroverserne, er der tale om fortsættelsen til ’Fantastic Beasts and Where to Find Them’, der foregår i samme univers som ’Harry Potter’, men dog helt tilbage i 1920’erne.

I filmen er den onde troldmand Grindelwald undsluppet fra sit fangeskab, og derfor bliver Newt Scamander (Eddie Redmayne) sat til at fange ham. Scamander får opgaven af Albus Dumbledore, der i denne ombæring er spillet af Jude Law.

J.K. Rowling har skrevet manuskriptet, mens den erfarne ’Harry Potter’-instruktør David Yates står bag kameraet.

Premiere 15. november.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’Rekonstruktion Utøya’

’Rekonstruktion Utøya’ er den tredje film på bare et år, der omhandler Anders Breiviks terrorangreb på Norge i 2011. Erik Poppes ’Utøya, 21. juli’ var en fiktionaliseret 1:1-rekonstruktion af begivenhederne på sommerlejeren på Utøya, mens Paul Greengrass’ ’July 21’ havde mere fokus på Breivik selv samt efterspillet.

I Carl Javérs ’Rekonstruktion Utøya’ er der tale om en helt tredje tilgang til hændelsen, da den er langt mere dokumentarisk. I et stort tomt studie med tapestreger på gulvet, der giver ’Dogville’-associationer, rekonstruerer fire af de overlevende fra øen deres individuelle forløb fra den skæbnesvangre dag.

Med til at skabe rekonstruktionerne er 12 jævnaldrende unge, der forsøger bedre at kunne sætte sig ind i, hvad der skete. Samtidig er en psykolog med hele vejen. Den norske presse har rost filmen, blandt andet fordi den forsøger at vise, at livet går videre selv efter en så traumatiserende oplevelse.

Premiere 29. november.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ’I krig og kærlighed’

’I krig og kærlighed’ er årets andet store danske historiske drama efter ’Lykke-Per’. Dog markerer ’I krig og kærlighed’ sig også ved at være den første danske film nogensinde, der foregår under Første Verdenskrig.

Filmen følger den unge soldat Esben (Sebastian Jessen), der deserterer fra krigen efter tre år for at komme hjem til sin kone Kirstine (Rosalinde Mynster). Da han endelig kommer hjem, er tingene dog ikke, som han håbede på.

Den tyske officer Gerhard (Tom Wlaschiha, kendt som den ansigtsløse Jaqen H’gar i ’Game of Thrones’) er ihærdigt i gang med at overtage Esbens plads i familien. Esben må sætte alt ind på at vinde Kirstine tilbage, mens han bliver jaget af blandt andre Thure Lindhart og Ulrich Thomsen for at have deserteret.

Filmen er instrueret af dokumentarinstruktør Kasper Torsting og er den dyreste produktion nogensinde fra selskabet Fridthjof Film.

Premiere 15. november.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. ’Den tid på året’

De fleste julefilm dyrker den gode stemning og julefreden, der efter sigende sænker sig, når familier samles for at fejre højtiden. I ’Den tid på året’ er det dog et helt andet, og muligvis mere realistisk billede, der tegnes af juleaften.

For i ’Den tid på året’ har Katrine (Paprika Steen) og Mads (Jacob Lohmann) inviteret hele familien på en helt klassisk juleaften. Men aftenen udvikler sig ikke i den ønskede retning, da irritationerne, ulmende vrede og generel dysfunktion spænder ben for freden.

Paprika Steen har også instrueret filmen, der er hendes første siden ’Til døden os skiller’ i 2007. Den resterende familie spilles af en perlerække af danske skuespillere, blandt andet Sofie Gråbøl, Lars Brygmann, Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon og Bodil Lassen.

Premiere 8. november.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. ’Bohemian Rhapsody’

Efter en usædvanligt lang og vanskelig produktion er ’Bohemian Rhapsody’, filmen om Queen-forsangeren Freddie Mercurys liv, endelig klar til det store lærred.

Filmen følger bandet fra de første spæde år, til de blev et af verdens største rockbands i 1970’erne. Samtidigt filmen følger også perioden efter storhedstiden, hvor bandet gik delvist i opløsning frem mod deres legendariske optræden ved Live Aid i 1985, der genetablerede deres popularitet. Mercury døde som bekendt af aids i 1991.

I hovedrollen som sangeren ses ’Mr. Robot’-stjernen Rami Malek, hvis lighed med sangeren simpelthen er slående og lader til alene at være billetprisen værd.

Premiere 1. november.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. ’The Girl in the Spider’s Web’

Siden David Finchers ’The Girl With the Dragon Tattoo’ har der været stille omkring Lisbeth Salander, der er hovedpersonen i Stieg Larssons bogtrilogi, der allerede var filmatiseret på svensk.

Nu er Salander tilbage på engelsk, men i stedet for at tage fat i den direkte fortsættelse, er udgangspunktet nu bogen ’The Girl in the Spider’s Web’, skrevet af David Lagercrantz, der foregår efter den originale trilogi. Salander og Mikael Blomkvist bliver denne gang fanget ind i et netværk af spioner, cyberkriminelle og korrupte embedsmænd.

Salander spilles ikke længere af Rooney Mara, men af Claire Foy (‘The Crown’, ’First Man’), og Daniel Craig er skiftet ud med svenske Sverrir Gudnason (‘Borg’) i rollen som Blomkvist. Og nå ja, vores egen Claes Bang spiller også med, komplet med afblegede lokker.

Premiere 1. november.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

12. ’Overlord’

Krigsfilmen og zombiefilmen er hver for sig to populære, om end meget forskellige genrer. Nu mødes de så i den kommende ’Overlord’, der starter som en konventionel krigsfilm, men efterhånden bevæger sig i en helt anden retning.

Under Anden Verdenskrig ender to unge soldater bag fjendes linjer på D-dag i 1944. Soldaterne opdager, at nazisterne har langt mere skumle planer, end man havde forestillet sig, da de er ved at bygge en hær af zombielignende supersoldater.

Bag eksperimentet står den tyske doktor Wafner, der spilles af Pilou Asbæk, som har påtaget sig sit mest skurkagtige fjæs til lejligheden. Filmen er produceret af J.J. Abrams og blev oprindeligt promoveret som den seneste film i ‘Cloverfield’-serien, men denne tilknytning er slet ikke at finde i filmens trailer.

Premiere 8. november.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af