Disse film skal du streame i marts – fra Woody Allens Chalamet-film til hele Bond-serien og foruroligende Netflix-thriller

Vi giver det hurtige overblik over de mest interessante film, der lander på streamingtjenesterne den kommende måned.
Disse film skal du streame i marts – fra Woody Allens Chalamet-film til hele Bond-serien og foruroligende Netflix-thriller
Timothée Chalamet i Woody Allens 'A Rainy Day in New York'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Ultras’

I Napoli står det vildere til end forventet for midaldrende ensomme mænd med hang til ekstrem fodboldkultur. ’Ultras’ omhandler den 50-årige hooligan-leder Sandro, der efter en bortvisning fra sit fortrukne stadium begynder at komme på andre tanker end blot fodbold.

For hvad med at få sig en familie og ikke kun leve for det voldelige fællesskab, han har stablet på benene? Måske skulle man få sig nogle børn? Eventuelt med hende den søde Terry, der bliver ved med at kaste lange blikke efter ham.

Kan ses på Netflix 20. marts.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Danmarks sønner’

Hvordan ser et rystende terrorangreb i hjertet af København ud, og hvordan kan den slags overhovedet ske?

Instruktør og manuskriptforfatter Ulaa Salim viser med sin dystopiske debut ’Danmarks Sønner’, hvordan en potentiel fremtid med radikalisering af danske borgere kan splitte et samfund ad.

‘Danmarks sønner’ er historien om den nationalistiske politiker Martin Nordahl (Rasmus Bjerg), der ser ud til at skulle overtage statsministerposten med en historisk jordskredssejr. Men en gruppe mænd er dog begyndt at gøre oprør mod den danske nationalisme, som Nordahl står for. Filmen er nomineret til hele fire priser ved årets Bodil-nomineringer.

Kan ses på Viaplay 29. marts.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Honeyland’

Makedonske ’Honeyland’, var ved dette års Oscars både nomineret for bedste dokumentar og bedste internationale film, hvilket er første gang i historien, at det er sket.

Dokumentaren bærer en underliggende klimahistorie i sig, men det er den ejendommelige makedonske biavler Hatidzes tilværelse, det er filmens centrum.

Da en sigøjnerfamilie med syv barnemunde at brødføde flytter ind ved siden af, oplever Hatidze en noget mindre bæredygtig udnyttelse af ressourcerne, end honninghøsteren er vandt til.

‘Honeyland’ er en smuk film, der destillerer menneskets udvinding af naturen med sin helt egen mirakuløse dramaturgi af nabostrid og bibelske plager – fra en egn af Europa, som de færreste nok anede eksisterede.

Kan ses på Blockbuster 23. marts.

 

‘Spirited Away’

Kun én gang har en ikke-engelsksproget produktion vundet en Oscar for bedste animerede spillefilm. Det skete i 2003, da ’Spirited Away’, eller ’Chihiro og heksene’, red til prisuddelingen på en bølge af succes og tog USA’s mest prestigefyldte guldstatuette med hjem til Japan.

Nu kan Studio Ghibli-klassikeren ses på Netflix, efter streamingtjenesten indkøbte 21 af den japanske tegnestues film i januar.

I ’Spirited Away’ slæbes den 10-årige Chihiro ind i en nedlagt forlystelsespark af sine forældre, som pludselig forvandler sig til grise. I sin søgen på svar flygter Chihiro længere ind i parken for at få sine menneskeforældre tilbage.

Kan ses på Netflix 1. marts.

 

Daniel Craig og ‘Skyfall’-stjernen: Aston Martin DB5.

‘The James Bond Collection’ (alle Bond-film)

Har du brug for et godt gensyn med togscenen i ‘Octopussy’, eller mangler du det næstsidste kapitel i form af ‘Spectre‘, inden konklusionen på Daniel Craigs Bond udfolder sig i ‘No Time To Die’?

Så frygt ikke, for nu kan alle filmene om James Bond nemlig streames i en samlet pakke. Hele molevitten vil tage lidt over to dage og fire timer at se igennem, så start gerne i god tid, eller lev livet lidt farlig uden pauser, og begynd den 31. marts, for så at tage direkte i biografen 2. april, når ‘No Time To Die’ har verdenspremiere.

Kan ses på Viaplay 1. marts.

 

‘The Pletform’. (Foto: Netflix.)

‘The Platform’

Jo mindre man ved om ’The Platform’, des bedre.

Men skal man tease lidt for Netflix’ nyeste thriller, så forestil dig en spansk version af Bong Joon-hos ’Snowpiercer’ tilføjet ekstrem egoisme, som får direkte konsekvenser for enhver, der er uheldig nok til at være placeret længere nede i fødekæden end den foregående.

I ’The Platform’ er fængslesindustrien optimeret til enorme tårne, der er placeret rundt omkring i verdenshavene. Tårnene får tilfældigt tildelt en ladning mad, som skal distribueres ned gennem fangerne, der er låst inde i den høje cylinder og kun kan videregive maden fra oven og ned. Hvis du spiser alt, du får rakt af fangen over dig, får den næste i kæden ingen mad. En simpel og skræmmende præmis.

Den spanske instruktør Galder Gaztelu-Urrutia var egentlig uddannet i ledelse og international handel, før han startede sin filmkarriere, og hans hands-on-viden kommer tydeligt til udtryk og giver en tyngde bag ’The Platform’s ekstreme idéer om økonomisering med livet som indsats.

Kan ses på Netflix 20. marts.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘A Rainy Day in New York’

I lang tid så det ud til, at verden aldrig nogensinde ville komme til at se Woody Allens stjernespækkede romantiske komedie ‘A Rainy Day In New York’, som blandt andre har Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law og Liev Schreiber på rollelisten.

Amazon har nemlig holdt filmen tilbage i kølvandet på den genopblomstrede #MeToo-anklage mod instruktøren. En stor del af det stjernespækkede cast har også vendt sig mod Allen, og Chalamet valgte sågar at donere hele sin løn fra filmen til Times Up-bevægelsen.

Jude Law har som en af de eneste sagt, at det er en stor skam, at filmen aldrig ville blive vist, men nu har Allen fået fat i rettighederne, så filmen kan ses i hele verden.

Filmen handler et ungt par (Chalamet og Fanning), der må beslutte sig for, om livet i New York City er for spændende til ikke at være kærester. For måske er det egentlig federe at være single and ready to mingle, når interessante typer (som Selena Gomez) begynder at gå en i hælene.

Kan ses på Blockbuster 23. marts.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Widows’

Instruktør Steve McQueens (’12 Years A Slave’) hårdtslående kupfilm ’Widows’ udfolder sig som lige dele slowburn-karakterdrama og hæsblæsende action-thriller.

Da et røveri går galt, og en gruppe tyve bliver sprængt i luften under deres vilde flugt med to millioner stjålne dollars i en flugtbil, efterlader de kriminelle mænd tre enker og en enorm gæld til en af Chicagos farligste mænd: Den ambitiøse upcoming-politiker Jamal Manning (Brian Tyree Henry fra ‘Atlanta’).

Enkerne skal nu betale Manning tilbage, hvilket virker som et håbløst foretagende, men kvindernes fordel er, at ingen regner med, at de har styrken til at gennemføre et modangreb i form af et kup, der ville gøre deres afdøde mænd stolte.

Udover et millionbeløb og hævn er resultatet af det kommende valg i delstaten også på højkant i McQueens thriller med blandt andet ‘The Outsider‘-aktuelle Cynthia Erivo, Elizabeth Debicki og Viola Davis på rollelisten.

Kan ses på Viaplay 27. marts.

 

Instruktør Prentice Penny. (Foto: Charley Gallay/Getty Images.)

‘Uncorked’

Producenten bag Issa Raes ’Insecure’, Prentice Penny, har med ’Uncorked’ lagt i kakkelovnen til endnu en omgang komisk akavethed, denne gang om en ung fyrs oprør med sin fars forventninger om, at han skal overtage familiens stolthed: Memphis’ bedste barbecue-forretning.

I stedet vælger vores helt at følge sine drømme og blive fransk sommelier, hvilket bestemt ikke falder i god smag hos alle i baglandet. Musikken til ’Uncorked’s er skrevet af Chauncey Hollis (kendt under aliaset Hit-Boy), der blandt andet har produceret Jay-Z og Kanye Wests ’Niggas in Paris’, ’Trophies’ for Drake og dette års Grammy-vinder for bedste rap-performance: ’Racks in the Middle’.

Kan ses på Netflix 27. marts.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘In Fabric’

Den alternative horrorfortælling i den roste ‘In Fabric’ med blandt andre Sidse Babett Knudsen og Gwendoline Christie (‘Game of Thrones’) handler om den travle vintertids udsalgssæson med udgangspunkt i en dametøjsbutik. Den syrede gyser følger en rød kjoles rejse fra ejer til ejer, der alle med tiden beslutter sig for at returnere og flygte fra kjolen, før det røde stof på innovative måder tager livet af dem.

Vores anmelder kaldte filmen en »ej, what!?«-oplevelse. Instruktøren bag, Peter Strickland, har tidligere lavet den glimrende ‘The Duke of Burgundy’, også med Babett Knudsen. gyserkomedie er ret seværdig, især hvis man, som vores anmelder, har hang til overraskende WTF-øjeblikke.

Kan ses på Blockbuster 9. marts.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Spenser Confidential’

Den tidligere politimand Spencer (Mark Wahlberg) har været en tur inde og sidde, men har efter sin løsladelse tænkt sig at vende Bostons kriminelle miljø ryggen for altid.

Da to af hans tidligere kollegaer myrdes, roder Spencer sig alligevel ind i de samme mønstre, som han kom fra, denne gang dog med en klar agenda om hævn i stedet for hustleri. Heldigvis er han ikke alene, for hans tid i fængslet har givet mange nyttige bekendtskaber såsom den loyale MMA-fighter Hawk (Winston Duke fra ’Us’), der er klar på at give gerningsmændene den straf, de fortjener.

Filmen er skrevet og instrueret af Peter Berg (’Friday Night Lights’), der med ‘Spenser Confidential’ arbejder sammen med Wahlberg for femte gang.

Kan ses på Netflix 6. marts.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Guns Akimbo’

I den newzealandske instruktør Jason Lei Howdens bizarre gaming-film ’Guns Akimbo’ møder vi Miles (Daniel Radcliffe), en doven spilprogrammør, hvis største ambition er at være sofakartoffel.

Hans rolige tilværelse bliver dog på brutal vis taget ud af hænderne på ham – bogstavelig talt – da han en morgen vågner med to pistoler sømmet fast til håndfladerne. Miles har nu 24 timer til at vinde over verdens førende morder i et gigantisk IRL-skydespil, som han meget mod sin vilje er blevet spiller i.

Radcliffes komiske timing virker som et perfekt match tuk karakteren Miles’ inkompetence som multiaskende diskret sniper og detektiv. For hvad i al verden er det egentlig, der foregår, hvorfor rammer han altid ved siden af, og hvor er hans ellers så støttende ekskæreste, når han virkelig har brug for hende?

Kan ses på Blockbuster 30. marts.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Lost Girls’

’Lost Girls’ er baseret på den bedstsælgende kontrafaktiske krimi af samme navn, der forsøger at undersøge den endnu ukendte Long Island Killers motiv for systematisk at forsøge at udrydde halvøens prostituerede kvinder mellem 1996 og 2010.

I ’Lost Girls’ forsøger den paniske mor Mari (Amy Ryan) at få politiets opmærksomhed, da hendes teenag datter sporløst forsvinder. Hun indser dog hurtigt, at hun må tage sagen i egen hånd, da hun opdager, at datteren muligvis er blevet offer for den berygtede morder, der muligvis stadig er på spil.

Filmen instrueres af Liz Garbus, der bedst er kendt for sin Oscar-nominerede dokumentar ’What Happened, Miss Simone?’, og har blandt andet ’Jojo Rabbit’-aktuelle Thomasin McKenzie og Lola Kirke (‘Mozart in the Jungle’) på rollelisten.

Kan ses på Netflix 13. marts.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Hustlers’

Baseret på en virkelig historie følger ‘Hustlers‘ en gruppe eks-strippere, der vender sig mod deres rige Wall Street-klienter i et komplot om at tømme deres kreditkort for rub og stub.

Cardi B, der blandt andet ses på rollelisten med stortalentet Constance Wu (‘Crazy Rich Asians’) og Madeline Brewer (‘The Handmaid’s Tale’), har som bekendt en fortid i miljøet, hvilket tilføjer en sjov vinkel til filmen, som er instrueret af Lorene Scafaria.

Udover Cardi og de andre har Jennifer Lopez fået stor ros for sin rolle i den underholdende film om finanskrisen set fra et stripperperspektiv.

Kan ses på Blockbuster 9. marts.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Ford v Ferrari’

Også kendt herhjemme  som ‘Le Mans ’66‘ handler James Mangolds nostalgidrevne racerbildrama om det årlige racerløb, der siden 1923 har testet verdens bedste kørere og deres maskiner i udholdenhed og teknik, når bilerne i 24 timer kører i ring i den lille franske by Le Mans.

Matt Damon og Christian Bale giver den som klassiske underdogs, der kæmper for at nå målstregen før Ferraris Le Mans-favoritter. Samtidig slås de internt mod Ford Motor Companys alfahanner, som forgæves forsøger at holde de idealistiske og risikovillige racerkørere i kort snor på vejen mod førstepladsen.

Bales præstation som kompromisløs motorelsker sikrede ham en nominering ved årets Oscar-uddeling, hvor filmen (meget passende) snuppede to af de mere tekniske priser for bedste klipning og lydredigering.

Kan ses på Blockbuster 30. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af