Paul Thomas Anderson-favorit Philip Baker Hall er død

Paul Thomas Anderson-favorit Philip Baker Hall er død
Philip Baker Hall i 'Magnolia'. (Foto: PR)

Philip Baker Hall er død, 90 år gammel.

Han var især kendt for sit samarbejde med Paul Thomas Anderson, hvor han med sublim sans for karakterfyldt underspil gav de største prøver på sit store talent.

Baker Hall var allerede med i Andersons kortfilmdebut ‘Coffee and Cigarettes’, der blev forvandlet til spillefilmdebuten ‘Sydney’ (‘Hard Eight’). Siden var han med i både ‘Boogie Nights’ og ‘Magnolia’. Særligt sidstnævnte med rollen som quizshow-vært vil blive husket af mange.

Han arbejdede også med instruktører som Robert Altman (som Richard Nixon i ‘Secret Honor’) og Lars von Trier (i ‘Dogville’), ligesom han havde glimrende roller i film som ‘The Talentet Mr. Ripley’, ‘Zodiac’, ‘The Truman Show’ og ‘Argo’, der beviste, at han var en karakterskuespiller, der brændte igennem, lige meget hvor stor hans optræden var.

Han demonsterede sin fine komiske sans med sin rolle i ‘Seinfeld’ som en biblioteksvagt på jagt efter en biblioteksbog, der skulle være afleveret for længst, en rolle der blev så hyldet, at han blev budt tilbage i seriens finale. Rollen gav ham også cameos i andre komedieserier som ‘Curb Your Enthusiasm’, ‘Modern Family’ og ‘BoJack Horseman’.

Philip Baker Hall efterlader sin hustru og to døtre.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af