‘The Crown’-skuespiller Emma Corrin ønsker kønsneutrale kategorier ved de store filmprisuddelinger

‘The Crown’-skuespiller Emma Corrin ønsker kønsneutrale kategorier ved de store filmprisuddelinger
Emma Corrin ved premiere for 'My Policeman' i London. (Foto: Jeff Spicer/Getty Images for BFI)

Hele verden ser med, når store filmpriser som Oscars uddeler prisen for eksempelvis bedste hovedrolle eller birolle med enten mandligt eller kvindeligt fortegn. 

Efterhånden som samtalen omkring ligestilling og kønsdiversitet har udviklet sig, er der dog stigende overvejelser om, hvordan prisuddelinger kan følge med tiden. Det har skabt heftig debat, og i år har blandt andet de amerikanske indiefilm-uddelinger Film Independent Spirit Awards og Gotham Awards droppet de kønsspecifikke skuespilpiser og i stedet lavet et samlet felt. 

Mange har ønsker om, at film og tv-prisernes sværvægtere indfører lignende tiltag. 

Nu har ‘The Crown’-skuespiller Emma Corrin meldt sig ind i debatten med et udtalt ønske om, at de store shows indfører kønsneutrale kategorier. 

»Jeg håber på en fremtid, hvor det kan ske«, fortæller Corrin i et interview med BBC

I følge skuespilleren, der selv identificerer sig som nonbinær og bruger pronominerne de/dem, handler det om at skabe større alsidighed og få flere til at føle sig set i kategorierne: 

»Jeg synes ikke kategorierne er inkluderende på nuværende tidspunkt«, lyder det.

Emma Corrin er for tiden aktuel i filmen ‘My Policeman’, hvor de spiller over for Harry Styles, og skuespilleren har erfaring med at føle sig splittet i systemet, som det er nu. Corrin har nemlig primært vakt opsigt med præstationer som kvindelige karakterer. For sin rolle som Prinsesse Diana i ‘The Crown’ modtog Corrin en Golden Globe-pris for bedste kvindelige hovedrolle i en dramaserie, og det samme år var de nomineret til en Primetime Emmy for bedste kvindelige hovedrolle i en dramaserie. 

På det tidspunkt accepterede Emma Corrin stadig pronominerne hun/hende, men efterfølgende er skuespilleren gået over til at bruge pronominerne de/dem. Det kommenterer skuespilleren på i samme interview:

»For tiden er det svært for mig at prøve at retfærdiggøre at være nonbinær og blive nomineret i kvindelige kategorier. Når det kommer til kategorier, behøver vi så gøre det så specifikt i forhold til, om du bliver nomineret for en kvindelig eller mandlig rolle«, undrer de sig.

»Det handler om, at alle skal føle sig anerkendt og repræsenteret« lyder det fra Corrin.

En talsperson fra BAFTA har udtalt til BBC, at de er »engageret i en proaktiv og hensynsfuld samtale om emnet«..

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af