Herremodeugerne er slut: Her er efterårets seks vigtigste menswear-tendenser

Glem alt om Rick Owens' kig til de ædlere dele. Vi har samlet de bedste og mest anvendelige AW15-looks, du kan lade dig inspirere af allerede nu.

rulam1Acne Studios og Carven AW15

Rulams-detaljer
Efterårskollektionerne byder på rulam – både som detaljer på kraver, som vi har set det længe, men også som det gennemgående materiale på jakker og frakker. Rulam er på programmet hos vidt forskellige designere – fra eksklusive Tom Ford til de mere brugbare brands Acne Studios og Carven. Den nye stjerne fra Rusland Gosha Rubchinskiy har også tilføjet rulam til sin mere streetwear-orienterede kollektion. Topman Designs kollektioner er altid enormt trendbaserede, så selvfølgelig var der også rulam på catwalken i deres show, der var bygget op om den tilsyneladende uundgåelige 70’er-vibe.

rulam2Coach og Gosha Rubchinskiy AW15

rulamTopman Design og Tom Ford AW15

pinAmi AW15

Nålestriber
De klassiske pinstripes er både dominerende på klassiske suits til efteråret og på mere afslappede styles som sweatshirts og bomber-jakker. Hos Ami var nålestiberne i spil på løs suiting, og altid sporty Alexander Wang havde brugt striberne i et matchende afslappet sæt med løse bukser, sweatshirt og bomber-jakke.

pin2Alexander Wang og Carven AW15

pin3Dries Van Noten og Topman Design AW15

driesDries Van Noten AW15

Dobbeltlukning
Mange designere er enige om, at der skal være dobbeltlukninger på de fleste overdele til efteråret. Raf Simons og Dries Van Noten sendte frakker, der var næsten gulvlange med dobbeltradet lukning, ud på catwalken. Hos Paul Smith har et klassisk gråt suit fået et løsere snit og en dobbeltlukning. Carven der altid lægger sig et sted mellem klassisk menswear og streetwear rammer plet med deres oversize dobbeltradede frakker, der er nem at integrere i de fleste herregarderober.

dobbeltRaf Simons og Paul Smith AW15

carvenCarven AW15

tern1Casely-Hayford og Lou Dalton AW15

Tern
Der er også bred enighed om tern til efteråret. Men om det er store eller små tern, betyder knapt så meget. Raf Simons førte an med tern i brune nuancer, Gosha Rubchinskiy satser på skotsktern, og Andrea Pompilio har tilføjet diskrete tern på et knaldrødt suit.

rafRaf Simons AW15

tern2Gosha Rubchinskiy og Andrea Pompilio AW15

lagAcne Studios og Pigalle AW15

Flere lag
Dries Van Noten, Acne Studios, Pigalle og Raf Simons viser, hvordan der kan leges med tøjet og tilføjes flere lag. Ja, det er catwalk-looks, men man kan sagtens lade sig inspirere af en kortærmet sweatshirt over en skjorte eller en lang tynd frakke under en kraftig uldfrakke – eller man kan gå hele vejen med et par bukser under lange løse shorts.

lag2Dries Van Noten AW15

lag3Raf Simons AW15

løstAcne Studios og Andrea Pompilio AW15

Det løse og afslappede look
Løse bukser, hvad end det er sweatpants eller suit-pants, dominerer dette forår, og designerne giver ikke slip på den tendens lige foreløbig. Det er det sporty og anvendelige, som manden på gaden vil gå i, og det smitter heldigvis af på modehusene, der sender flere og flere afslappede looks på catwalken.

løst2Carven og Casely-Hayford AW15

løst3Paul Smith og Pigalle AW15

Læs også: Hvorfor sendte Rick Owens modellerne på catwalken med pikkene hængende fremme?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af