Herremodeugerne er slut: De fem bedste looks

Vi er nået til vejs ende med denne sommers SS18-herremodeuger. En sæson, der endnu en gang har flirtet med forståelsen af luksusmode, igen udfordret kønsidentifikationerne og selvfølgelig budt på mange stærke kollektioner. Vi har snævret feltet ind og samler op på de 5 bedste looks.
Herremodeugerne er slut: De fem bedste looks
Louis Vuitton & Raf Simons SS18

Louis Vuitton
Hvis man kan tale om pres, må det utvivlsomt være den følelse, der strejfede Louis Vuittons chefdesigner, Kim Jones, forud for fremvisingen af modehusets SS18-kollektion i Paris. For hvordan følger man lige op på den hype, som samarbejdet med Supreme skabte i vinters?

Det var selvsagt en mission impossible – også selv om Drake gav premiere til et nyt nummer under showet. Og kollektionen nåede heller aldrig helt samme niveau som den foregående. Men trods det faktum entrerede en række stærke looks catwalken.

Louis Vuitton slog igennem hele kollektionen blandt andet et slag for luksusudgaven af Hawaii-skjorten – skjorten der allerede har præget modebilledet markant denne sommer, men som altså kommer til at trende videre i bedste velgående.

Og LV’s fortolkning af den palmeprægede silkeskjorte fik for alvor lov til at komme til sin ret, når den blev kombineret med et sort jakkesæt, der havde de helt rigtige oversize proportioner med sænkede skuldre og brede bukser.

Som prikken over i’et blev looket toppet med et vovet bælte med stærke blå toner som kontrast til LV-monogrammet, der signalerer et mere futuristisk eller i hvert fald sæsonbetonet take på modehusets ikoniske accessories.


Raf Simons
Raf Simons bliver sæson efter sæson fremhævet som en pioner, når det kommer til menswear. Og igen manifesterede den belgiske designer sin progressive tilgang til feltet.

I et næsten dystopisk sci-fi set-up i Chinatown, hvor referencerne til Blade Runner-filmen nærmest drev ned af væggene – referencer danske Martin Asbjørn faktisk også brugte under modeugen i København i vinters – gav Raf Simons blandt andet lag-på-lag effekten en ny betydning.

En klassisk lys trenchcoat havde fået en dekonstrueret og overdimensioneret overhaling med markante skulderstropper. Den blev stylet med en form for blå vest med Peter Saville-fotokunst på. De brede, stumpede bukser balancerede næsten på grænsen til det overdrevne, men det gav anledning til at rette fokus mod skoene, der efter alt at dømme er en ny colorway af Detroit-runneren fra designerens tilbagevendende samarbejde med Adidas.

Det eneste, vi bliver nødt til at sætte spørgsmålstegn ved, er de bredskyggede hatte.

Og ja, nu glæder vi os til, at designeren viser sin anden kollektion for Calvin Klein, når det bliver New Yorks tur til at afholde modeuge igen til september.


Valentino
Det er ikke længe siden, vi kastede kærlighed efter Valentinos kvindelige sportswearunivers fra modehusets Resort-kollektion. Nu er det mændenes tur.

Valentinos SS18-kollektion var nemlig spækket med stærkt sportswear, sneakers og tasker. Og selv om sportswear-trenden efterhånden har været på dagsordnen i modebilledet længe og måske også bliver malket en tand for meget, bliver vi aldrig trætte af den, hvis niveauet kan nå samme højder, som den gjorde hos Valentino.

Kollektionens sportswear osede af hypepotentiale. Vogue skrev for eksempel: »(kollektionen, red.) er pakket med alle ingredienserne, der garanterer, at en international fanboy-base bliver aktiveret«. Vi kunne ikke være mere enige.

Netop derfor kunne valget også være faldet på en række kollektionens looks, men vi er alligevel gået for det grønne tracksuit, som var dekoreret med hvide perler og hvide kontrastfarvede sting samt stylet med en stribet skjorte, der cementerede, hvor luksuriøst et tracksuit kan designes og styles.

Samtidig slog looket et slag for den lille skuldertaske, der har stået i periferien til at blive en stor tendens på menswear-scenen de seneste par sæsoner, men som utvivlsomt bliver det nu. Også mærker som Louis Vuitton og danske Wood Wood havde skuldertaskerne med i deres kollektioner.


Prada
Lad os starte med at fastslå, at Prada primært hiver den hjem på de to overdele i det hér look. Skjorten og jakken gør alene looket berettiget til en plads på listen over herremodeugernes bedste.

Det italienske modehus dedikerede hele mærkets kollektion til tegneserier og lykkedes med det, uden det nogensinde blev for barnligt eller for dominerende.

Den lyse frakke og den stribede skjorte blev transformeret til dekorative værker, og samtidig fungerede den overdimensionerede røde krave, der i øvrigt gik igen flere gange i kollektionen, ganske fortræffeligt.

Og ja, hæver vi blikket fra de to overdele, bød looket også på de meget korte shorts, som vi har set flere gange under modeugerne. Blandt andet også hos Dries Van Noten.


KTZ
Når herremodeugerne hver sæson skydes igang med London Collections Men, får vi altid lov at stifte bekendtskab med nogle af de lidt mere edgy designere og brands. Et af dem er KTZ, der denne sæson satte en streg under, at det militærinspirerede tone-i-tone look bestemt ikke er passé.

Med grønne toner fra top til tå igennem en stor del af kollektionen gik KTZ-designeren Marjan Pejoski all in på tendensen.

Det, der for alvor gjorde dette look interessant, var den dekonstruktion og subtile detaljer, som især overdelen bar præg af. Rent visuelt udstrålede jakken, at den var blevet skilt ad i en masse stykker og herefter sat sammen af overdimensionerede clips.

Læs også: H&M afslører næste store designsamarbejde – forvent masser af botanik og dekorative detaljer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af