Militær-looket er overalt – her er 13 stærke eksempler

Camouflageprint, armyskjorter og cargobukser – militærinspirationerne gennemsyrer særligt streetwear-kollektionerne i år.

1. Heliot Emil

Heliot Emil, der viste et stærkt show under Copenhagen Fashion Week, dyrker et militaristisk take på streetwear. Derfor er det også helt naturligt, at det fremadstormende danske mærke har et bud på bomberjakken – med store O-ringe og et broderi på ryggen. 

3.723 kr. hos Heliot Emil.


2. Han Kjøbenhavn

Vi kommer til at se mange trenchcoats i modebilledet i år, og en af de flottere er denne militærinspirerede version fra Han Kjøbenhavns kvindekollektion.

1.500 kr. hos Han Kjøbenhavn.


3. Dries van Noten

Den uniformelle skjorte med skulderstropper og overdimensionerede brystlommer er essencen af militær-looket. Med denne skjorte i en boxy pasform med hængende skuldre viser Dries van Noten, at han mestrer silhuetterne.

3.164 kr. hos MR PORTER.


 

4. Won Hundred

Flere nyfortolkninger af camouflage-printet har fundet vej til Won Hundreds SS18-kollektion sammen med et påsyet logobånd med Off-White-referencer. Jakken er en del Won Hundreds unisex-univers, som de har slået et slag for de senere sæsoner. 

2.000 kr. hos Won Hundred.


5. Gosha Rubchinskiy

Disse badges er en hyldest til skateboardscenen og den russiske ungdomskultur, men de kan også en hvilken som helst jakke eller skjorte et militaristisk præg.

89 kr. hos END


6. Yeezy

Siden sin første Yeezy-kollektion har Kanye West omfavnet og inkorporeret militær-looket på en række forskellige måder. Den minimalistiske militærstøvle er en de signaturer, der er gået igen flere gange.

2.689 kr. hos SSENSE


7. Trés Bien

Svenske Trés Biens uniformlignende dobbeltradede jakkesæt i en oversize-silhuet.

5.287 kr. hos Trés Bien


8. Junya Watanabe

En essentiel del af militær-looket er cargo-bukserne. Junya Watanabe har lavet et par i den militærgrønne farve, der både kan styles ned med en t-shirt, men også fungerer i en mere formel kontekst stylet med en blazer.

1.310 kroner hos oki-ni.


9. BLS x Halo

Den danske alliance mellem BLS og Halo rummer flere af de militærreferencer, der er en stor del af Halos design-dna. Blandt andet på denne printede cap.

399 kr. hos Storm.


10. Twelvepieces

Designeren bag Twelvepieces ønsker at fortælle historier og sende politiske statements med sine konceptuelle kollektioner. Denne skuldertaske bevæger sig rent æstetisk i samme univers som en bullet-bag.

2.420 kr. hos Twelvepieces.


11. Weekday

Weekday holder det simpelt med en armygrøn jakke, dog i en tidstypisk oversize pasform. 

500 kr. hos Weekday. 


12. Nike

Nike lukrerer på hypen omkring Air Max 97-modellen, og nye colorways bliver ved med at ramme gaden. En af de seneste er dette camouflageprint.

1.346 kr. hos LUISAVIAROMA


13. JW Anderson

Vi runder af med et mere humoristisk indslag. Der er nemlig ikke meget originalt militær-look over denne t-shirt fra JW Anderson, der dog prydes af et print med Jonathan Anderson selv i militæruniform.

1.600 kr. hos Dr. Adams.

Læs også: Fem tendenser der overtager modebilledet i 2018

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af