Ariana Grande sagsøger tøjmærke for at efterligne hendes image – vil have 70 millioner kroner

Ariana Grande sagsøger tøjmærke for at efterligne hendes image – vil have 70 millioner kroner
Ariana Grande i ‘7 Rings’-videoen.

Man har set det før. Et brand henvender sig til en musiker for at bruge vedkommende i en reklamekampagne. De kan ikke blive enige om økonomien, eller musikeren gider bare ikke være med. Brandet finder en model, der minder om musikeren.

Nogle gange slipper brandet sikkert af sted med det, andre gange ikke. Hvor Ariana Grandes nye søgsmål ender, er endnu uvist, men i hvert fald er det netop, hvad der er sket imellem hende og det amerikanske fast fashion-mærke Forever 21.

Da brandet ikke ville betale, hvad popstjernen forlangte for at være med i en af deres kampagner, brugte Forever 21 en række billeder med en model, der både ligner Ariana Grande og har en stil, som også lå tæt på stjernens.

Derfor sagsøger Grande nu Forever 21 for godt 70 millioner kroner.

Andre medier har fået fingre i nogle af billederne. Forever 21 brugte også billeder af Ariana Grande selv fra hendes ‘7 Rings’-video, mens de efterfølgende skød deres egne billeder, der viser modellens lighed med Grande og hendes look i musikvideoen.

Forever 21 brugte både billeder af Ariana Grande og en model, der minder meget om hende. (Foto: Fra TMZ)

Grande-lejren forsøgte at få Forever 21 til at fjerne billederne, da de først spottede dem i januar, men tøjmærket fjernede dem først i april. Ifølge søgsmålet, som flere udenlandske medier tilsyneladende er i besiddelse af, drejer det sig om cirka 30 billeder.

»Kampagnen kapitaliserede på den samtidige succes af Grandes album, ‘Thank U, Next’, ved at publicere mindst 30 uautoriserede billeder og videoer, der uretmæssigt efterlignede Grandes navn, image og musik for at skabe en falsk forestilling om hendes opbakning«, står der blandt andet i søgsmålet.

En repræsentant fra Forever 21 skriver i en mail til Buzzfeed, at »mens vi bestrider anklagerne, så er vi kæmpe tilhængere af Ariana Grande og har arbejdet med hendes publishing-bureau igennem de seneste to år. Vi tror på, at vi kan finde en gensidigt tilfredsstillende løsning og kan fortsætte med at arbejde sammen i fremtiden«.

Det vides endnu ikke, hvornår sagen kommer for retten i US District Court, Central District of California. Søgsmålet lander samtidig med, at der florerer rygter om, at Forever 21 overvejer en konkursbegæring.

Læs også: Lana Del Rey roser Billie Eilish og Ariana Grande: »Vi har ventet på den her tid i popmusikken«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af