Supreme sagsøgt for sit camouflageprint

Supreme sagsøgt for sit camouflageprint

En ny dag i modebranchen, et nyt søgsmål. Sådan føles det nogle gange. Med adgang til billeder fra hele verden er inspirationen hele tiden kun et klik væk. Samtidig er der dem, som vi mener, at alt er allerede lavet, så alt er inspireret af tidligere designs.

Der er dog stadig noget, der hedder ophavsret, og det er med den i hånden, at det amerikanske mærke ASAT Outdoors LLC, der primært laver camouflagetøj til jægere, har indgivet et søgsmål på grund af ovenstående print, som Supreme kalder ‘Tribal Camouflage’ og har brugt på flere af deres tøjdesigns.

Printet minder i hvert fald også meget om et, som ASAT eftersigende har brugt siden 1985 og ejer ophavsretten til. ASAT har bedt om lige over en million kroner i erstatning.

ASAT’s print til venstre, Supremes til højre. (Foto: The Fashion Law)

Om søgsmålet kommer for retten vides endnu ikke, men ofte klares den slags sager ved forlig. Det skete for eksempel også, da Kanye West og Yeezy sidste år blev sagssøgt for brugen af et andet camouflageprint.

Supreme har ellers selv taget kampen op imod kopister som det italienskejede Supreme Italia de senere år. Her er der dog også tale om efterligninger på en noget større skala med klassiske kopiprodukter, ligesom Supreme Italia åbner butikker i territorier, hvor det originale newyorkerbrand ikke ejer ophavsretten til sit eget brand.

Supreme Italia var sågar næsten ved at overbevise Samsung om, at de var de ‘ægte’ Supreme. Et annonceret samarbejde blev dog aflyst, da Samsung blev bekendt med virkeligheden.

Læs også: Fire klassiske Supreme-provokationer i brandets nye efterårskollektion

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af