Roskilde 06: EX PMX – byen tappet for strøm

4 6

Midt på den pløjemark, der for 75.000 forventningsfulde festivalgængere lige nu er verdens omdrejningspunkt, var EX PMX fjerde tramp på kickstarteren. Nu skulle festen sendes i kredsløb. Affyringsrampen var et sammensurium af undervandslyde og støjende hymner, som et æstetisk spark i skridtet på laptop-musikere. På scenen stod fem mand klar i et virvar af ledninger og hjemmebyggede instrumenter, som mestendels talte fund fra lossepladsen, elektronikløsdele og donerede diskettedrev.

Genbrugsmusik er dog langt fra et rammende mærkat. Med afsæt i støj blandede breakcore og rock’n’tronica sig med en opspeedet version af Aphex Twins opklippedde julepynt og Beastie Boys i elektronisk febervildelse. Og måske for første gang har menneskeliv været på spil på Pavilion-scenen, da forsangeren kortvarigt drukende sig i et akvarie og boblede omkvædet frem i en hydrofon, også med fare for at sætte strøm til hårvæksten. Eksperimenter på egen krop er nomalt forbeholdt backstagerummets orgier, men gale videnskabsmænd bør altid være velkomne på upcoming-scenen.

Derfor var »Godaften. Er I klar til lidt larm?« en velvalgt hilsen, inden EX PMX forsøgte at tappe byen for strøm med 45 minutters kortslutningsmusik. Lydmanden var lidt vred. Men for et halvt fyldt Pavilion-telt var det en støjende vaskedag for ørerne. Popskabelonerne blev nulstillet en gang for alle og decibellene gled ned i ét synk.

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af