Baths

Det er ikke svært at høre, at den kun 21-årige Will Wiesenfeld er fra Californien. Hans debutalbum med Baths-projektet er imidlertid californisk på sin egen måde. De drømmende popsange låner unægtelig en masse fra statens scene for new new wave, chillwave, popgaze og hvad alverdens hipsters ellers påklistrer Washed Out, Neon Indian og Toro Y Moi for tiden.

Inspirationen til instrumenteringen synes også at være hentet i og omkring L.A., men derudover er den langt fra de ovenstående kunstneres. Under de bløde popmelodier pulserer nemlig en sprælsk, glitchet og sampletung blanding af hiphop- og electronica beats, der ikke minder så lidt om dem, L.A.-producere som Flying Lotus har fået ros og opmærksomhed for de sidste par år.

På den måde rammer Wiesenfeld ikke bare én, men to tidsånder. Og han gør det oven i købet dygtigt og uden at være endnu et upersonligt produkt af den ene eller den anden af dem. Han har ikke helt samme pondus som FlyLo og co. og han svæver ikke på et helt så stilrent trip som Washed Out og co., men han har fanget en del af det bedste fra begge verdener. Ham skal vi nok komme til at høre meget mere til.

Baths. 'Cerulean'. Album. Anticon/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af