15 udenlandske album vi glæder os ustyrligt til i anden halvdel af 2018

Det føltes næsten som om, at et helt års musikudgivelser blev pakket ned i første halvdel af 2018 – der var så meget og så meget god musik. Men heldigvis er vi langt fra færdige. Her er 15 udenlandske album, vi ikke kan vente med at høre – fra de sikre kort til de lidt mere rygtebaserede.
15 udenlandske album vi glæder os ustyrligt til i anden halvdel af 2018
Rihanna. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Mitski ‘Be the Cowboy’ (17. august)

Mitski skriver sange med stort drama og voldsomme armbevægelser, men musikken føles samtidig som noget helt tæt på. Vi kårede den intense ‘Geyser’ til halvårets andenbedste udenlandske sang, og den discoinspirerede ‘Nobody’ har bestemt heller ikke sænket vores forventninger til efterfølgeren på 2016’s fornemme ‘Puberty 2’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Nicki Minaj ‘Queen’ (17. august)

For første gang, siden Nicki Minaj for alvor placerede sig i hiphopeliten med det legendariske gæstevers på Kanye Wests ‘Monster’ i 2010, har New York-rapperen igen noget at bevise.

For siden Cardi B (der også er fra New York) bragede ind på scenen sidste år, har der ligget et pres på Nicki om at hævde sig. Hun har selv pustet til ilden ved at kritisere Cardi og ved at kalde sit album ‘Queen’. Indtil videre har singlerne fra albummet floppet, selv om ‘Bed’ var en stort anlagt popsang med Ariana Grande som gæst.

‘Queen’ er også blevet udskudt flere gange, men nu skulle det være klar til den 17. august. Bliver albummet den store magtdemonstration, det tydeligvis er tænkt som?


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Ariana Grande ‘Sweetener’ (17. august)

Der er sket flere omvæltende ting i Ariana Grandes verden de seneste år.

Den tidligere Disney-sangerinde har oplevet et terrorangreb til sin koncert i Manchester i 2017, givet en velgørenhedskoncert samme sted og været igennem et (ifølge hende selv) usundt forhold med rapperen Mac Miller. Senest er hun blevet forlovet med SNL-komikeren Pete Davidson.

Hendes musik har afspejlet de tumultariske omvæltninger, og de sidste lag af overfladisk Disney-glimmer er faldet fra: Grandes ‘No Tears Left To Cry’ er en uforudsigelig, euforisk popsang, der forarbejder Manchester-traumet, mens ‘The Light Is Coming’ og ‘God Is A Woman’ er eksperimenterende forsøg på at finde en ny lyd.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Blood Orange ‘Negro Swan’ (24. august)

Der er sket meget med Dev Hynes, siden han i 2008 lavede sød London-indie under navnet Lightspeed Champion. Siden har han produceret musik for Solange, FKA Twigs og Carly Rae Jepsen foruden selvfølgelig at køre solokarriere som Blood Orange, der over årene har forfinet Hynes funkede, poppede r’n’b-musik. Denne gang bliver det med en klar politisk vinkel, der tager udgangspunkt i Hynes personlige historie.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Big Red Machine ‘Big Red Machine’ (31. august)

Bon Iver og The National er bonkammerater, og Justin Vernon og Dessner-brødrene har spillet sammen et utal af gange – live har det nogle gange været under navnet Big Red Machine, hvilket blandt andet var tilfældet på Haven Festival sidste år.

Big Red Machine består helt reelt af Justin Vernon og The Nationals Aaron Dessner, og nu har de altså lavet et album bestående af ti sange, hvor blandt andre Phoebe Bridgers, Arcade Fires Richard Reed Parry og Dessner-brormand Bryce gæster.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. MHD ’19’ (19. september)

MHD’s karriere startede med, at han freestylede over et stykke afrikansk musik. Den tilgang har han udviklet til den selvopfundne afrotrap-genre, der blander energiske afrikanske rytmer med trap-toner fra USA. Det har gjort ham til en superstjerne gennem sange som ‘Afro Trap pt. 3 (Champions League)’ og ‘Afro Trap pt. 7 (La Puissance)’.

Men den seneste tid har MHD forsøgt at brede sin lyd mere ud på ’19’-singlerne ‘Bodyguard’ og ‘La Bella’. Sidstnævnte er en poplænende sang, rapperen har lavet sammen med afrobeats-stjernen WizKid, og den antyder måske, at afrotrap-lyden kommer til at mutere endnu engang på det nye album, der er ude 19. september.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Cat Power ‘Wanderer’ (5. oktober)

Cat Power har ikke udgivet et album siden 2012’s ‘Sun’, men i år gør Chan Marshall altså comeback. Vi har ikke fået meget mere end ovenstående teaser at forholde os til rent musikalsk, men udtalelser peger på, at Marshall søger ind til roden af folk- og bluesmusikken med et guitarpræget og nedskaleret album. Hun har for eksempel selv produceret det hele. Lana Del Rey er dog med som gæst på et enkelt nummer.


Vampire Weekend-frontmand Ezra Koenig. (Foto: Jason Merritt/Getty Images))

8. Vampire Weekends fjerde album

Endnu et album, der har været lang tid undervejs, men under en nylig koncert forsikrede frontmand Ezra Koenig altså om, at Vampire Weekends nye album – og efterfølgeren til det aldeles fremragende ‘Modern Vampires of the City’ fra 2013 – var færdigt og i gang med at blive mastereret. Vi har dog ikke fået en eneste single endnu, men mon ikke det er på vej.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Robyns comeback-album

I sidste uge skete der noget magisk: Robyn vendte tilbage med sin første solosingle i hele otte år, og den svenske popdronning viste på fem storslåede minutter, at hun ikke har tabt noget af finessen, når det kommer til at kombinere nordisk melankoli med usvigeligt dansegulvstække.

I et BBC-interview sideløbende med singleudgivelsen sagde Robyn, at et album var på vej inden 2018’s udgang. Det bliver hendes første siden ‘Body Talk’-serien fra 2010.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Ella Mais debutalbum

Når man hører, at noget er et ‘viralt hit’, forestiller man sig tit noget ekstremt larmende eller farverigt. Noget chokerende eller, ja, ekstremt plat. Men Ella Mais langsomme, men sikre vej til et viralt hit med ‘Boo’d Up’ er ingen af de ting. Det er en smuk og ekstremt smooth r’n’b-kærlighedssang, der lige så stille er blevet et kæmpe hit et helt år efter sin oprindelige udgivelse.

Det er også en ret så klassisk r’n’b-sang, og nummerets succes har allerede gjort, at visse folk spår, at god gammeldags r’n’b er på vej tilbage. Det ved vi nu ikke. Men hvis Ella Mai har flere sange af samme kaliber i ærmet, bliver hendes album det perfekte album til at bære sommerens glød ind i efteråret.


11. Schoolboy Q’s nye album

Så må turen være kommet til Schoolboy Q. Efter at hans TDE-labelkammerater Kendrick Lamar og Jay Rock har fået udgivet henholdsvis soundtracket til ‘Black Panther’ og albummet ‘Redemption’, er alle øjne nu igen ved at være på Kendricks upolerede, grove makker Q.

Hans ‘Blank Face’ fra 2016 var en stærk udgivelse, der igen viste, at Schoolboy Q er forfriskende bramfri og ukorrekt i forhold til den mere midtersøgende Kendrick. Han er klikens slemme dreng, og gudskelov for det. Hans album er ifølge label-chefen Top Dawg 90 til 95 procent færdigt.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

12. Lil Uzi Vert ‘Eternal Atake’

Hør her, vi aner heller ikke, hvad der sker for Lil Uzi Vert. Han er gået ret meget under jorden, lader som om hans Instagram er blevet hacket og sender kryptiske beskeder i tredje person. Samtidig har han givet en række stærke gæsteoptrædener hos Playboi Carti (‘Shoota’), Juice WRLD (‘Wasted’), Young Thug (‘Up’), Travis Scott (‘Watch’) og Zaytoven (‘Strong’).

Nu har den uforudsigelige rapper netop postet et albumcover til en udgivelse, der skulle hede ‘Eternal Atake’, men skriver samtidig, at den måske er fake. Derudover er han vist truet af sagsanlæg, fordi coveret efterligner selvmordskulten Heaven’s Gates logo. Pænt weird, altså.

Så nej, vi ved ikke, hvad der sker. Men ja: Vi vil meget, meget gerne have det nye album der.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

13. Rihannas to (?) nye album

Siden 2016-albummet ‘Anti’ har Rihanna mere trukket overskrifter med sin geniale, overskudsagtige personlighed end med musik. Hun har således slagtet Snapchat for en dum reklame, haft et lommelærke-armbånd (!) med til Coachella og opsagt venskabet med Drake. Og, nå ja, gæstet N.E.R.D.-singlen ‘Lemonade’, medvirket i den nye ‘Ocean’s 8’-film og lanceret en undertøjskollektion.

Men hun laver også stadig musik – heldigvis! Og hvis det ikke var nok, så siger rygtebørsen endda, at hun har hele to album på vej: En popudgivelse og et dancehall-projekt. Sidstnævne skulle hun allerede have indspillet 500 sange til, hvilket virker en smule overdrevet. Men så er det vel bare at vælge de bedste og så udgive det?


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

14. Childish Gambinos sidste (?) album

Donald Glover fik i dén grad genintroduceret sig selv som rapper på den overrumplende ‘This Is America’. I en tid, hvor mediebilledet blev domineret af en Trump-elskende Kanye, leverede Glover sangen, der kunne samle alle dem, der var skuffede af Kanye, Trump og, øh, verden generelt, nærmest.

Det var samtidig også sangen, der for alvor viste, at skuespilleren Donald Glover kunne være en stærk, politisk stemme som rapperen Childish Gambino. Det her var et statement i en størrelsesorden, vi ellers er vant til fra Kendrick Lamar.

Bliver albummet (der skulle være Glovers sidste som rapper) et værk i dén størrelsesorden? Eller bliver det mere chillet og mindre alvorligt, som sommersinglerne, der er kommet siden, antyder?


(Foto: Kevin Winter/Getty Images)

15. Chance The Rappers syv sange lange album med Kanye

Chance og Kanye har et særligt bånd. De er begge soul- og gospelelskende rappere fra Chicago, og Kanye er uden tvivl en form for mentor for Chance. De har samarbejdet en del, som på ‘Ultralight Beam’ fra Kanyes ‘The Life of Pablo’. Nu svirrer snakken om et helt album, og ifølge Chance er det allerede godt på vej.

Mr. West har jo allerede stået bag en del album i år, og Chance-samarbejdet skulle være syv sange langt lige som de forrige udgivelser i år. Men det bliver spændende at høre Ye lave et album med den rapper, der måske i allerhøjste grad ligner hans arving.

Og meget mere…

Der var ikke plads til det hele på ovenstående liste, men der er selvfølgelig meget mere at se frem til – som for eksempel:
Tirzah ’Devotion’ (10. aug)
Trippie Redd ’Life’s a Trip’ (10. aug)
Lil Pump ’Harvard Dropout’ (17. aug)
The Lemon Twigs ‘Go to School’ (24. aug)
The Blaze ‘Dancehall’ (7. sep)
Spiritualized ’And Nothing Hurt’ (7. sep)
Jungle ’For Ever’ (14. sep)
Christine and the Queens ’Chris’ (21. sep)
The Field ‘Infinite Moment’ (21. sep)
Noname ‘Room 25′ (september)
Grimes’ nye album
FKA Twigs’ nye album
Brockhampton ‘The Best Years of Our Lives’

Læs også: 10 danske album vi glæder os vildt meget til i anden halvdel af 2018

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af