Stormzy aflyser festivaloptræden: »Min manager blev racemæssigt anklaget og aggressivt behandlet«

Stormzy aflyser festivaloptræden: »Min manager blev racemæssigt anklaget og aggressivt behandlet«
Stormzy.

I sidste uge skulle Stormzy have spillet på den østrigske festival Snowbombing. Den britiske rappers optræden fik dog en abrupt slutningen, inden den overhovedet var begyndt. Kun få timer før koncerten aflyste Stormzy i protest mod festivalen, efter at medlemmer af hans crew var blevet anklaget for at bære våben – angiveligt udelukkende baseret på deres race.

Grime-rapperen var hurtig til at undskylde til sine mange fans via Instagram, og fortalte, at han træf beslutningen i kamp mod racisme. Rapperen forklarer yderligere om situationen:

»Min manager og alle mine venner, der var på festivalen, blev racemæssigt anklaget og behandlet aggressivt, fordi ‘vagterne havde grund til at tro, at nogen havde et våben på sig’. Sikkerhedsvagterne udvalgte dem (selvom ingen af dem passede på beskrivelsen) og var fysisk aggressive, da de tog fat i dem«.

Stormzy udsendte samtidig en undskyldning til alle sine fremmødte fans: »Jeg sender min dybfølte undskyldning til alle, der er rejst hele vejen for at se mig optræde. Jeg er virkelig oprevet over, at I har spildt jeres tid og hårdt tjente penge. Det går mig mere på, end I aner. Det sidste, jeg har lyst til at gøre, er at svigte nogen, der har taget sig tid til at støtte mig. Men hvis det her er de drastiske skridt, jeg er nødt til at tage for at komme med en pointe omkring racisme, så kan I roligt stole på, at jeg tager dem«.

Snowbombingen har allerede undskyldt til Stormzy og har i gangsat en undersøgelse af sagen. I en pressemeddelelse udtaler festivalen:

»Snowbombings sikkerhedsvagter blev underrettet om muligheden for, at et individ på festivalen var i besiddelse af et våben. I henhold til protokollen blev et lille antal gæster, herunder Stormzys manager, eskorteret mod den nærmeste udgang og visiteret. Der blev ikke fundet nogen våben. Stormzys management var utilfredse med måden, dette foregik på og det har resulteret i, at Stormzy ikke længere vil optræde. Vi er dybt bedrøvede over, at et hvilken som helst individ føler sig utilfreds på Snowbombing. Vi gør alt, hvad vi kan, for at forestå hele hændelsen og behandler episoden med al vores seriøsitet for at sikre, at det ikke sker igen«.

I sidste uge blev Stormzy annonceret som hovednavn på årets Smukfest. Rapperen har en lang historik med koncerter i Danmark. Sidste år gav han en glødende koncert på Roskilde Festival og åbenbarede sig som en moshpit-gud.

Læs også: Se højdepunkter fra Childish Gambinos vilde Coachella-koncert

Læs også: Ariana Grande hev Nicki Minaj og *NSYNC med på scenen og hyldede Mac Miller – se højdepunkterne fra popstjernens Coachella-koncert

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af