Roskilde Festival 2020 bliver afholdt eller aflyst – ikke rykket

Roskilde Festival 2020 bliver afholdt eller aflyst – ikke rykket
Roskilde Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

Selvom Mette Frederiksen har stillet os en gradvis genåbning af Danmark i vente på den anden side af påske, er det stadig tvivlsomt om Roskilde Festival og andre sommerfestivaler får tilladelse til at samle tusindvis af danskere i de varme feriemåneder.

Nu fortæller Roskildes direktør Signe Lopdrup konkret om festivalens forventninger til, hvorvidt 50-årsjubilæummet vil løbe af stablen til sommer. I et interview med Politiken slår hun fast, at festivalen ikke kommer til at blive rykket som fx Distortion og Coachella har gjort det – den bliver enten afholdt eller aflyst.

Lige nu planlægger Roskilde Festival efter at realisere festivalen, men ifølge Lopdrup er de i tæt dialog med myndighederne, hvis endegyldige tilladelse de fortsat afventer. »Vi kan ikke andet end at lytte til, hvad myndighederne siger til os«, slår hun fast.

Men tror hun virkelig selv på, at de kan gå i luften i slutningen af juni?

»Jeg vil ikke udelukke det. Jeg synes også, at situationen ser mere og mere alvorlig ud. Det er jeg fuldstændig enig i. Men samtidig hører jeg også, at efter påske begynder der muligvis en genåbning af Danmark. Og jeg hører også, at der endnu ikke er kommet svar på, hvordan den genåbning skal foregå. Så længe det er meldingen fra højeste sted, kan vi ikke andet end at klynge os til håbet«, lyder det fra festivaldirektøren.

Lopdrup understreger desuden, at hvorvidt festivalen bliver
afholdt, afhænger af en tilladelse fra myndighederne. Hun mener desuden ikke, at det er uansvarligt ikke at aflyse festivalen allerede nu, da tilstandene kan nå at ændre sig:

»Jeg forstår godt bekymringen, men jeg bliver nødt til at
sige, at vi ikke kan basere vores beslutninger på andet end den
officielle retningslinje og sundhedsfaglige vurdering. Der er jo ingen af os,der er epidemieksperter«.

Man kan desuden være i tvivl, om det nuværende program overhovedet kan bestå, når internationale turnéer aflyses i ét væk og grænserne fortsat er lukkede i en stor del af verden, mens USA, hvor 8 hovednavne kommer fra, er blevet det nye epicenter for corona-pandemien. Men Lopdrup mener stadig, at det er for tidligt at afgøre, om programmet må ændres.

»Vi er tre måneder fra Roskilde Festival. Jeg synes, at det
er vigtigt at huske, at det er få uger siden, Danmark lukkede. Lige nu taler vi om det, som om det har været sådan her altid. Der er ingen, der ved noget om, hvornår grænserne åbner. Vi kan ikke forudsige fremtiden, slet ikke nu, hvor vi mere end nogensinde har lært, at verden er usikker og uforudsigelig«.

Roskilde Festival 2020 bliver efter planen afholdt 27. juni
til 4. juli.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af