25 udenlandske album, vi glæder os helt vildt til at høre i 2023

Sagt med andre ord: Her er 25 gode grunde til at glæde sig til resten af 2023.
25 udenlandske album, vi glæder os helt vildt til at høre i 2023
Billie Eilish. (Foto: Koury Angelo/Getty Images for Apple)

Raye ‘My 21st Century Blues’ (3. februar)

Årets første store popudgivelse kommer fra Raye, der har boblet rundt i poppens verden i nogle år, men som for alvor har fået medvind i løbet af de seneste måneder. Raye hitter nemlig disse dage stort med 070 Shake-samarbejdet ‘Escapism’, der virkelig har vækket vores appetit for et debutalbum.

Young Fathers ‘Heavy Heavy’ (3. februar)

De tre skotter startede som en rapgruppe, og har med tiden bevæget sig mere over i den progressive pops verden. Nogle af karrierens mest potente singler har ramt os de seneste måneder forud for udgivelsen af deres fjerde album, der formentlig vil byde på en blanding af svirrende melodier og skarpe samfundsskildringer.

Kelela ‘Raven’ (10. februar)

Det er over fem år siden, at Kelela udgav sit mesterlige debutalbum ‘Take Me Apart’. Men snart er hun endelig klar med opfølgeren ‘Raven’, hvor vi forhåbentlig igen får bevist, at hun er en af vor tids dygtigste og mest flersidige r’n’b-artister.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Paramore ‘This Is Why’ (10. februar)

På deres seneste album, ‘After Laughter’, dyrkede emo-legenderne Paramore pastelfarvet new wave, og forsanger Haley Williams har siden også forsøgt sig med at gå indie-retningen i soloregi.

Men nu, hvor en ny generation af emo-poprockere dominerer TikTok, er Paramore vendt tilbage til deres rødder – så forvent smæk på spaden, når ‘This Is Why’ udkommer.

Caroline Polachek ‘Desire, I Want to Turn Into You’ (14. februar)

De fleste album udkommer som bekendt om fredagen. En af vor tids mest progressive popsensationer har dog valgt en helt særlig udgivelsesdato. De færreste kan besynge kærlighed som Caroline Polachek – så hvorfor ikke vælge valentinsdag som datoen, hvor opfølgeren til debuten ‘Pang’ skal lande?

Anna B Savage ‘In|Flux’ (17. februar)

Den engelske singer/songwriter Anna B Savage albumdebuterede i 2021, men det er med singlerne forud for opfølgeren ‘In|Flux’ at hun for alvor har gjort indtryk på os med detaljerede og emotive lydlandskaber bygget op omkring knivskarp sangskrivning.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gorillaz ‘Cracker Island’ (24. februar)

Mangt en Gorillaz-fan var skuffet over 2010’er-udspillene ‘Humanz’ og ‘The Now Now’, men med det collab-tunge 2020-album ‘Song Machine: Season One’ kom Damon Albarns tegneserieband solidt ind i varmen igen. Vi havde egentlig forventet sæson 2 som opfølgeren, men i stedet introduceres et helt nyt ‘Cracker Island’-univers.

Fever Ray ‘Radical Romantics’ (10. marts)

Under navnet Fever Ray skaber Karin Dreijer den mest hjemsøgende og hårrejsende electropop, man kan tænke sig. Dette bliver deres tredje album, og det er produceret i samarbejde med blandt andre Nine Inch Nails og Karins bror (og tidligere The Knife-makker) Olof.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lana Del Rey ‘Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd’ (10. marts)

Vi behøvede egentlig ikke skrive, at den her plade er lavet af Lana Del Rey. Ingen andre ville udgive et album med sådan en titel. Vi har fået titelnummeret allerede, og med linjer som »Open me up, tell me you like it / Fuck me to death, love me until I love myself« tyder det på, at vi muligvis får Lanas mest Lana-agtige album hidtil.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

100 Gecs ‘10,000 Gecs’ (17. marts)

Hyperpoppens mest uforudsigelige og legesyge duo er langt om længe ved at være klar med opfølgeren til albumdebuten ‘1000 Gecs’. Vi har hørt meget af det nye materiale live, og vi kan rapportere, at der er god grund til at se frem til flere forvrængede, støjende genrekollisioner over pulserende elektroniske beats.

ASAP Rocky ‘Don’t Be Dumb’

Her gik vi og troede, at ASAP Rockys fjerde album ville hedde ‘All Smiles’, men rapperen har annonceret, at det i stedet vil bære titlen ‘Don’t Be Dumb’. Han fortalte endvidere sidste måned, at albummet er færdigt. Så vi skal næppe vente længe på Rockys første udgivelse siden 2018-udspillet ‘Testing’.

Billie Eilish. (Foto: PR)

Billie Eilishs tredje album

Den 21-årige popstjerne havde et relativt stille 2022, men mon ikke 2023 bliver året, hvor Eilish vender tilbage? Sidste efterår fortalte hun i hvert fald Vanity Fair, at hun var begyndt at arbejde på sit tredje album – som sædvanlig i samarbejde med broren Finneas.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cardi B’s andet album

Det er efterhånden fast inventar på disse lister, at vi forventer, at nu bliver det året, hvor vi får en opfølger til Cardi Bs ‘Invasion of Privacy’. Men hun kan altså snart ikke trække den meget længere. Man kan ikke holde karrieren kørende udelukkende på features, også selv om de er virkelig stærke.

The Cure ‘Songs of a Lost World’

The Cure har hypet deres kommende album siden 2019, men nu er der endelig en titel, og vi har endda hørt nogle af de nye sange live. Albummet skulle egentlig være udkommet i efteråret 2022, men det kan vel ikke udskydes meget længere?

Depeche Mode ‘Memento Mori’

Vi bliver i 80’er-grupperne lidt endnu. For synthpop-giganterne i Depeche Mode er på vej med det første album efter keyboardisten Andy Fletchers død. Deres nye album fører dem også forbi København, hvor de giver en stort opsat koncert i Parken. Albummet forventes udgivet til foråret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Grimes ‘Book 1’

Nok om NFT’er; nok om det forliste forhold til Elon Musk og sidenhen Chelsea Manning; nok om at læse det kommunistiske manifest; nok om det underligste M.I.A.-interview, du kommer til at læse.

Grimes er ganske vist en underholdende mediefigur, men det er hendes fremragende og fremadsynede musik, vi er kommet for at høre. Heldigvis skulle ‘Book 1’ efter sigende allerede være færdigt.

Ice Spices debutalbum

Med ‘Munch (Feelin’ U)’ fik hun et af sidste års store virale hiphophits, og cementerede sig øjeblikkeligt som en rapstjerne in spe. Det bliver spændende at se, om kvaliteten også er der i albumformat.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jamie xx’ andet album

Vi har ventet længe på et nyt værk fra The xx-medlemmet, der ikke har sluppet et album siden mesterværket ‘In Color’ fra 2015. Men i 2022 begyndte han endelig at røre på sig med ny musik. Et kommende album kunne let blive soundtracket til dansegulve verden over i 2023.

Olivia Rodrigo. (Foto: PR)

Olivia Rodrigos andet album

Debutalbummet ‘Sour’ dominerede i 2021, og i 2022 turnerede Rodrigo rundt i USA. Popstjernen har dog endnu ikke annonceret de store planer for 2023, hvilket sagtens kunne tyde på et nyt album.

Rodrigo har siden debuten endda nået så stor berømmelse, at hun sagtens kunne gøre som Beyoncé eller Taylor Swift og udgive et album uden større varsel. Any second now…

Phoebe Bridgers’ tredje album

Hun skal varme op for Taylor Swift i USA, og rygtebørsen siger, at Bridgers vil udgive ny musik, så det matcher med den turné. Og så er der jo efterhånden gået noget tid siden 2020-gennembruddet ‘Punisher’, så det virker ikke usandsynligt med mere følsomt singer/songwriter-materiale fra en af vor tids mest begavede sangskrivere.

Oven i dette tyder det også på, at der snart kommer nyt fra Phoebe Bridgers’ gruppe Boygenius, så der er nok at glæde sig til.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

PinkPantheress’ andet album

Minialbummet ‘To Hell With It’ gjorde stort indtryk i 2021, og ep’en ‘Take Me Home’ fortsatte kvalitetsstimen i 2022. PinkPantheress er både produktiv og konsekvent med sin hyperaktive, dybfølte popmusik, og det virker ikke usandsynligt, at 2023 bliver året for hendes anden albumudgivelse.

Rihanna ‘R9’

Vi håber. Vi håber hvert år. Men denne gang kan vi i det mindste håbe velvidende, at hun udgav ny musik i 2022 og skal spille til dette års Super Bowl.

Rihanna har været lidt tvetydig i mælet om, hvorvidt det rent faktisk betyder udgivelsen af det niende album, der blandt fans (og stjernen selv) ofte er gået under navnet ‘R9’. Men vi håber.

Run the Jewels ‘RTJ5’

I april 2022 kom udmeldingen, at Killer Mike og El-P arbejdede på deres femte album som duo-konstellationen Run the Jewels. Meget er sket i USA sidenhen, og det bliver spændende at se, hvordan det påvirker den politisk bevidste duos kommende udspil.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Travis Scott ‘Utopia’

Scott har teaset denne udgivelse siden starten af 2020, hvor vi først hørte titlen ‘Utopia’. Albummet, der skal leve op til storsuccesen ‘Astroworld’, ser nu endelig ud til at være ved at være klar. Forbered dig på endnu en god dosis sci-fi-trap.

Tyler, The Creators syvende album

Indrømmet, vi ved ikke noget, du ikke ved, om dette album. Vi ved bare, at Tyler plejer at være produktiv, plejer at levere kvalitet, og at hans seneste album snart har hele to år på bagen.

Det er ved at være tid – er det ikk’?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af