Her er 25 danske album, vi ikke kan vente med at høre i 2023

Her er 25 danske album, vi ikke kan vente med at høre i 2023
Fraads. (Foto: Edi Cliff/PR)

2022 var et fænomenalt år for dansk musik, og 2023 ser også lyst ud. Her nedenfor har vi samlet de danske album, vi ser mest frem til lige nu.

Der er ikke særlig mange af dem, der har fået tildelt udgivelsesdato (eller titel), så listen er præsenteret i vilkårlig rækkefølge – baseret på en blanding af gisninger, singleudspil og officielle udmeldinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Branco ‘Baba Business 3’

I september annoncerede en af landets største hitmagere, at han efter den collab-tunge 2021-sidegeschæft ’10 Years’ ville gå back to basics i 2023 med en tredje udgivelse i ‘Baba Business’-serien. Det vil formentlig betyde Branco i førersædet, klar til at servere den ene hårde og ualmindeligt catchy banger efter den anden.

Ganger med Dayyani (i midten). (Foto: Andreas Omvik)

Ganger ‘Pisk’

‘Mørktropisk’ er navnet på en sang fra artpopgruppen Gangers 2019-debutalbum. Det album hed ‘Mørk’, 2020-efterfølgeren hed ‘Tro’, og derfor skal trilogiens afsluttende kapitel selvfølgelig hedde ‘Pisk’. Bandet afslørede, at albummet udkommer i 2023, da de i november udgav den 80’er-poppede førstesingle, ‘Hugo’.

Blikfang. (Foto: Liv Latricia Habel)

Blikfangs anden ep

I 2022 gav den skæve synthpopduo Blikfang os to singler. Vi havde lidt håbet, at det ville betyde, at deres quirky toner snart ville materialisere sig i et album, men med udgivelsen af ørehængeren ‘Lille ske’ fortalte de, at vi kan forvente endnu en ep. Men det bliver så formentlig en ep, der sent forlader vores øregange.

Afskum. (Foto: PR)

Afskums debutalbum

Afskum blev booket til Roskilde Festival i 2022 uden at have udgivet én eneste sang. Vi blev allerede blæst omkuld, da vi så hans totalt hæmningsløse show til Spot Festival – og oprøret blev ikke mindre potent, da han endelig ramte Dyrskuepladsen. Han har til stadighed kun udgivet én single: den meget aparte ‘Min kniv er flottere end din’. Hør den, og bliv klogere på, hvorfor han er så vigtig at holde øje med i 2023.

Debbie Sings’ debutalbum

Drum’n’bass-hyperpop med chipmunk-vokaler, der er sovset ind i autotune, alt imens hovedpersonen synger om sex og hedonisme i lange baner! What’s not to like? Debbie Sings er en tiltrængt lussing rettet direkte mod den danske musikindustris ansigt. Og efter en solid stribe konsekvent fremragende singler, er det vist på tide med et album i 2023.

Barbro. (Foto: Roserne Sonne/PR)

Barbro ‘Bad Choices’

Indiefolk-ekvilibristen Barbro afsluttede sit år med at udgive den syv et halvt minut lange single ‘Bad Choices’ – deres hidtil længste sang. Til foråret får vi et fuldt album, og andensinglen, ‘Fuck the World’, lander 13. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

D1mas debutalbum

I 2022 gjorde D1ma entré som benhård drillrapper. Inden længe skiftede han totalt kurs og blev til en dance-hitmager. Hitmæssigt er han nok det største nye navn, Danmark så i det forgangne år, med hits der rivaliserede Tobias Rahim og Gilli i succes. Spørgsmålet er så, om han holder sig til singlerne, eller om der mon er et album i støbeskeen? Og hvilken af D1mas vidt forskellige stilretninger, vil han fokusere på?

Eee Gee. (Foto: Niklas Adrian Vindelev)

Eee Gees andet album

Eee Gee stod bag årets bedste album i 2022, og vi kunne sagtens spinne ‘Winning’ på repeat også i 2023. Men bedst som året gik på hæld, annoncerede hun, at opfølgeren næsten var færdig. Og retningen for det nye album lyder spændende: »Jeg er gået en smule mere 70’er-disco og mere Sharon Van Etten og Bruce«, fortalte Eee Gee til Soundvenue.

Ida Laurbergs dansksprogede debutalbum

Efter en solid, Billie Eilish-klingende debut-ep i 2020 og en pæn håndfuld singler, valgte Ida Laurberg at sidde ude i størstedelen af 2022. Da hun endelig vendte tilbage, var det med et mere energisk, dansksproget nummer, skrevet i samarbejde med Andreas Odbjerg. Hun lovede samtidig, at der ville komme mere fra den dansksprogede skuffe. Mon det betyder et dansksproget debutalbum?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Giifts debutalbum

Sidste års mest spændende danske r’n’b-talent var teenagesensationen Giift, der debuterede med den flotte ep ‘Archives’, drevet frem af hendes akustiske guitar. Det føltes som en lille smagsprøve på, hvad vi kan håbe at få i fremtiden. Allerede i oktober begyndte hun at udgive ny musik, så vi håber på et nyt udspil fra Giift senere i år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lowly ‘Keep Up the Good Work’

Dreampopgruppen bag de mesterlige album ‘Heba’ og ‘Hifalutin’ har allerede annonceret deres imødesete treer, der lander 17. februar. Der er allerede to singler ude, og vi gør os klar til at drømme os yderligere væk

Tessas debutalbum

Tessa er blevet en af landets største rappere ved udelukkende at udgive singler. Men mon ikke der er et album om hjørnet snart? Når hendes nyere singleudspil nu ikke helt holder niveauet fra de tidlige sange, er det vist også på tide at ruske op i formlen – albumformatet kunne være netop måden at gøre dette.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Julie Pavons debutalbum

Hvis du har set Julie Pavon live, ved du, at hun har så mange stærke, pulserende feststartere i bagagen, at der er rigtig god grund til at se frem mod en fuldlængde-udgivelse fra hende. Hvis du ikke har set hende live, skal du dog blot høre de tre hidtil udgivne singler: ‘Don’t Call Me Out’, ‘Jealous’ og ‘Herd Animals’ er alle dybt medrivende house-baskere.

Fraads’ andet album

2022 blev for hiphopduoen (hvis de da stadig er det) sluttet af med, at de udgav deres første sang i 18 måneder. ‘Forsigtig’ havde en undervandslyd inspireret af ‘Super Mario 64’ og samplede åbenbart Tintins hund Terry. Fraads har meldt ud, at 2023 vil byde på et nyt album, og ‘Forsigtig’ er den bedste måde, man kunne kickstarte sådan en albumcyklus.

August Høyens debutalbum

Et af de behageligste nye bekendskaber i 2022 var August Høyen. Han er en følsom troubadour, der synger blide sange, som er lette at forholde sig til og leve sig ind i. Selv når han synger om hjertesorg og død, synger han på en måde, hvor det føles som om, at han altid vil være der for dig, såfremt du stod i samme situation.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mas’ debutalbum

Savner du Ukendt Kunstner? Ville du ønske, at et nyt raptalent kommer og leverer noget lignende – men samtidig er en skildring af nutiden, ikke 2010’ernes København? Så er Mas muligvis din nye yndlingsrapper. Han er i hvert fald blandt vores nye yndlingsrappere, og vi glæder os til forhåbentlig at se ham i albumformat.

Zar Paulo. (Foto: PR)

Zar Paulo ‘Elendig Software, del 2’

Første halvdel (halvbum, som de selv kalder det) af Zar Paulos debutalbum var en fremragende dosis lyrisk skarp new wave, der satte sig øjeblikkeligt fast på nethinden. Hvis man har set dem live, ved man, at materialet på anden halvdel er af samme høje kaliber. Da vi havde dem forbi til en Soundvenue LIVE-event i 2022, lovede de heldigvis, at vi ikke skal vente nær så lang tid på del 2, som vi ventede på del 1.

Søns tredje album

Søn har hudløst skildret både den personlige og samfundsmæssige virkelighed på de to fremragende album ‘Det skandinaviske design’ og ‘Danish Crown’. Men nu bevæger de sig i en ny retning. De er stadig lige så skarpe i deres observationer af omverdenens sociale mekanismer, men på tværs af den ‘In Rainbows’-kanaliserende ‘Ka ik connect’ og særligt ‘HD Sol’ tyder det på, at deres tredje album bliver et ganske andet væsen end før.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Artigeardits fjerde album

Med blot to nye singler i eget navn føles det næsten som om, at Artigeardit har haft et stille 2022 – hvis man altså lige ignorerer, at han har turneret land og rige rundt med nogle af karrierens hidtil bedste koncerter. Næste stop må være endnu et album fra den produktive rapper.

Prisma. (Foto: PR)

Prismas debutalbum

Efter de to fornemme ep’er ‘Her’ og ‘Inside Out’ har de to Prisma-søstre udgivet den ene drøngode støvede garagerocksingle efter den anden. ‘Drive’, ‘Bangs’ og ‘Honey’ peger frem mod en turné i foråret 2023, og det virker ikke usandsynligt, at de også får smidt et album på gaden i år.

Sulkas andet album

I 2020 markerede hun sig som en af sin tids bedste nye rappere med albummet ‘Epoker’. Siden trak hun sig fra musik og skrinlagde sit ellers imødesete jazzrap-udspil ‘Punktum’. Men nu er Sulka tilbage, og efter de hæsblæsende 2022-singler ‘Kun mit’, ‘La nu vær (H.V.H)’ og ‘Det gør du bare’ ser vi meget frem til, hvad Sulka disker op med i 2023.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Iomfros debutalbum

Iomfro har over de seneste to år udgivet en serie stærke og poetiske dansksprogede singler, som med knastør humor spidder livet som ung voksen. Vi glæder os til at følge hende ind i 2023 – måske endda på et debutalbum?

Dayyanis debutalbum

Efter stærke pop-ep’er i både 2021 og 2022 har Ganger-protegéen Dayyani om noget vist sit værd. Det har hun også live, hvor flotte optrædener på både Roskilde Festival og Soundvenue INPUT har cementeret, at hun kan sit kram. Det næste skridt på vejen må lige være at stå bag årets danske popalbum.

Elba. (Foto: PR)

Elba ‘Teardrops & Blind Spots’

Elba har været aktiv på den danske popscene siden 2018, men især de seneste to år har hun været værd at holde øje med. Hun har allerede udgivet fire singler fra sit kommende debutalbum, og niveauet har været højt, særligt på balladen ‘The Weight’. Singlerne er henholdsvis albummets to åbnings- og afslutningsnumre, og 27. januar får vi altså udfyldt pålægget i denne musikalske sandwich.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dame Dearests debutalbum

Vi slutter listen af med et talent, der allerede har vist, at hun kan meget som skuespiller. Bag navnet Dame Dearest finder vi nemlig ingen ringere end Emma Sehested Høeg, som det seneste års tid har startet en karriere som artpop-kunstner. I 2023 må det være tid til en udgivelse i fuld længde.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af