Ugens Top Tracks: »Der har manglet en ‘Girl Crew’-stemning på den danske musikscene«, lyder det fra Ericka Jane, Bbybites og Dopha

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Ugens Top Tracks: »Der har manglet en ‘Girl Crew’-stemning på den danske musikscene«, lyder det fra Ericka Jane, Bbybites og Dopha
Dopha, Ericka Jane og Bbybites. (Foto: Emma Ishøy)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ericka Jane, Bbybites & Dopha ‘Come Sit With Us’

»Jeg har personligt følt, at der har manglet en ‘Girl Crew’-stemning på den danske musikscene«, udtaler Ericka Jane i denne sangs pressemeddelelse. Hun fortæller, at Danmarks popkvinder ofte har vist hinanden støtte, men at det bare sjældent har kulmineret i musikalske samarbejder.

Netop derfor er ‘Come Sit With Us’ en opsigtsvækkende sang. Ikke alene er den en hyldest til fællesskab og søsterkærlighed fra tre danske popnavne – den er også en invitation til andre om at sprede samme gode stemning.

Sangens titel og centrale billedsprog er et modsvar på den ekskluderende og toksiske atmosfære, pigeslænget the plastics fra teenageklassikeren ‘Mean Girls’ lægger for dagen med citatet »You can’t sit with us«. Ericka, Bbybites og Dopha vil i stedet invitere alle til at sidde med ved deres bord.

Med sine euforiske synthstrygere og sin iørefaldende melodi har trioen ingen problemer med at sprede den tilsigtede gode stemning. Og det er let at forestille sig sangen som et oplagt live-højdepunkt, hvis én af kunstnerne inviterer de to andre med på scenen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bad Bunny ’Where She Goes’

Vi nåede lige at få kaffen galt i halsen, da titlen fik os til at tro, at Bad Bunny havde lavet en engelsksproget sang. Men nej, den puertoricanske stjerne holder sig til modersmålet på denne hårdtslående og intense banger, hvis video byder på optrædener fra blandt andre Lil Uzi Vert, Dominic Fike, Frank Ocean og Ronaldinho (ja, fodboldspilleren!).

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lana Del Rey ’Say Yes to Heaven’

Det er kun et par måneder siden, Lana Del Rey udgav det stærke album ‘Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd’, men allerede nu er der nyt fra hende igen.

Eller, ‘Say Yes to Heaven’ har ret beset cirkuleret i en årrække, og mangt en fan mistænker at den var skrevet til 2014-pladen ‘Ultraviolence’, som den da også sonisk ville passe fint ind på.

Nu er den endelig udgivet – og i trit med tidsånden er der også en sped up-version.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rob Moose feat. Phoebe Bridgers ‘Wasted’

Phoebe Bridgers hidkaldte stryger-maestroen Rob Moose, da hun skulle genindspille ‘Punisher’-sange med strygerarrangementer. Nu er det Moose, der har ringet til Bridgers, for 11. august udgiver han ep’en ‘Inflorescence’, hvor stjerner som Bon Iver og Brittany Howard synger over smukke strygerlandskaber. ‘Wasted’ har faktisk figureret på Bridgers’ sætlister i nogle år, men dette er sangens første officielle udgivelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tex & Barbro ’Cryo’

Den svenske musiker Tex har samarbejdet med danske Barbro om to højrøstede og ængstelige indiefolk-duetter. De er nu udgivet som dobbeltsingle, og vi er særligt faldet for b-siden, hvor de to kunstnere går virkelig smukt i spænd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Suspekt ’Rune Rask er for syg’

Hvis Suspekt skal lægge Parken ned – og det skal de – så skal de have nogle gigantiske singler med fremragende beats. Trioens producergeni Rune Rask har her begået et beat så stærkt og inficerende, at Orgi-E og Bai-D ganske oplagt har valgt at bruge omkvædet på at hylde gruppens tavse medlem.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Blur ‘The Narcissist’

Som optakt til at de bliver det helt store oldies-navn på Orange Scene i år, får vi ny musik fra Blur. Albummet udkommer først 21. juli, men Damon Albarn og co. har allerede nu smidt den første lyd derfra i form af en vemodig og sentimental dosis britpop med ømme harmonier.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bar Italia ‘Changer’

De engelske slackerrockere Bar Italia har netop smidt deres tredje album på gaden, og tidligere på ugen delte de denne charmerende, småpsykedeliske sang som en sidste forsmag. Særligt de lettere dissonante backingvokaler gør stort indtryk.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bully ‘Change Your Mind’

Bully er på sin vis en kunstner, der sidder fast i 90’erne og klinger af kunstnere som The Breeders, Sleater-Kinney og Liz Phair. Men lige netop den slags 90’er-rock blev aldrig overeksponeret, og derfor føles hendes sange stadig påfaldende friske. ‘Change Your Mind’ ender på albummet ‘Lucky For You’, når det udkommer 2. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Baloosh ‘Ny art’

Baloosh kommer direkte fra en triumferende Aarhus-hyldest af en Spot-koncert og smider langt om længe et debutalbum. Titelnummeret, der åbner albummet, er en af den slags melankolske, melodiske ballader, han er allerbedst til.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af