Producer udstiller manuskriptforfatteres sexisme på Twitter

Producer udstiller manuskriptforfatteres sexisme på Twitter
Mange manusforfattere præsenterer kvindelige karaktererer, som var de tegneseriefigurer som Jessica Rabbit.

Filmproduceren Ross Putman har med Twitter-kontoen @femscriptintros sat sig for at demonstrere, hvor generisk, overfladiske og sexistisk mange manuskriptforfattere introducere deres kvindelige karakterer.

Han har tweetet en stribe udpluk fra reelle filmmanuskripter (og dog udskiftet karakterens navn med ‘Jane’ for at anonymisere projekterne), der viser, hvordan alle de klassiske stereotyper lever i bedste velgående. Og det er værd at bemærke, at der i alle tilfælde er tale om filmens hovedrolle, ikke blot en mindre karakter.

 

Indtil videre er det blevet til 24 tweets fra Ross Putman og over 33.000 følgere. Han rammer et ømt punk, der over længere tid har været diskuteret i Hollywood: Forskelsbehandlingen kønnene imellem og seksualiseringen af kvinder på film.

Patricia Arquette holdt en brandtale, Jennifer Lawrence skrev et åbent brev og senest har Carrie Fisher fortalt alle, der var utilfreds med en (naturligvis!) ældre og ikke længere bikiniklædt Leia, at de kunne holde kæft.

Putman viser med sine eksempler, hvordan problemet kan opstå allerede i de indledende stadier. At manuskriptforfattere sammenkoger deres kvindelige hovedrolleindehavere til et flot smil eller en lækker krop motiverer ikke lige frem til, at de kvindelige skuespillere tages alvorligt videre i processen.

Lignende projekter, som Lady Parts, sætter fokus på, hvordan kvinder får lavere løn for samme opgaver og castes baseret på udseende snarere end karakterens personlighed.

@femscriptintros skal dog tages med et gran salt: Langt de fleste af Putmans eksempler er aldrig blevet realiseret.

Læs også: Se sci-fi-kortfilm med Pamela Anderson om ensomhed i den digitale tidsalder

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af