Vi vurderer: Potentialet i 10 tv-serier bygget på film

Med succesen for ’Fargo’ og ’Bates Motel’ har de amerikanske tv-stationer sat en lang række tv-adaptioner af kendte film i søen. Men kan film som ’Scream’ og ’Shutter Island’ bære som tv-serie?

Big-Tom-Hanks


10. ’Big’

Tom Hanks’ gennembrudsfilm fra 1988 er et af mange eksempler på, at nostalgibølgen i forhold til 80’ernes og 90’ernes populærkulturelle efterladenskaber ruller ubønhørligt videre. Generation X sidder på flæsket rundt omkring i direktionslokalerne nu om stunder, og de vil for enhver pris mindes deres ungdoms pejlemærker.

’Big’, som Fox har taget op til afpudsning, vil som tv-serie formentlig lægge vægt på komedieaspektet, eftersom formatet er det mere uforpligtende 25-30 minutter per afsnit.

For:
Der kan vrides et utal af både komiske og akavede situationer ud af grundpræmissen i ’Big’, nemlig at et barn kan tage bolig i en voksens krop. Der er endvidere et vist undergravende potentiale i ideen, som – hvis forfatterne udnytter den – kan forlene serien med en både grænseoverskridende humor, en udforskning af etiske konfliktzoner og tankevækkende dramatik.

Imod:
De kreative bagmænd Kevin Biegel og Matt Royce (der står bag den aktuelle komedieserie ’Enlisted’) er næppe bombesikre garanter for høj kvalitet. Deres respektive cv’er byder ikke på prangende beviser for, at netop de to kan tackle filmens forfriskende blanding af charmerende gags og rørende coming-of-age- (eller rettere: age changing-)dramatik.

Og hvordan skaffer man en skuespiller med Tom Hanks’ indforståede fornemmelse for at finde frem til sit ’indre barn’? ’Big’ er Hanks’ måske allerbedste rolle. For at serien skal lykkes, skal man finde en skuespiller (eller et skuespillerensemble), der kan agere (næsten) lige så overbevisende.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold