Martin Scorsese var lige ved at instruere ‘Joker’ – men superhelteuniverset gav ham kolde fødder

Martin Scorsese var lige ved at instruere ‘Joker’ – men superhelteuniverset gav ham kolde fødder
Martin Scorsese på den røde løber i Cannes.
Foto: Emma McIntyre/Getty Images

Martin Scorsese har snart premiere på den stærkt imødesete Netflix-film ’The Irishman’, men for tiden skaber han først og fremmest overskrifter på grund af sine skarpe holdninger til superheltefilm.

I virkeligheden var det dog lige ved og næsten, at Scorsese selv instruerede en film fra DC-universet. Det har længe været kendt, at Scorsese var indblandet i ’Joker’ et langt stykke henad vejen, men sprang fra inden filmen fik grønt lys af produktionsselskaberne. På et tidspunkt florerede der endda rygter om, at han ville lave en ‘Joker’-film med Leonardo DiCaprio som klovneprinsen af Gotham.

I et nyt interview med BBC afslører instruktøren, at han brugte fire år på projektet:

»Jeg kender ‘Joker’ rigtig godt. Jeg kender instruktør Todd Phillips rigtig godt. Min faste producent Emma Tilinger Koskoff har produceret den. Jeg tænkte meget over den i løbet af de sidste fire år og besluttede, at jeg ikke havde tid til den. Det var af personlige grunde, jeg ikke involverede mig. Men jeg kender manuskriptet rigtig godt. Det har en stærk intensitet. Og Joaquin…det var beundringsværdige indsatser«.

Selvom Scorsese ofte laver film, hvor hovedkarakteren udvikler sig usympatisk, havde han sine betænkeligheder ved, at det var en skurk fra tegneserieuniverset, som var det uundgåelige slutmål i ’Joker:

»Jeg ved ikke, om jeg i sidste ende ville have været i stand til at tage det næste skridt; hvor karakteren udvikler sig til at være en tegneseriekarakter. Kan du følge mig? Han bliver til en abstraktion. Det betyder ikke, at det er dårlig kunst, det er bare ikke noget for mig… Superheltefilm er, som jeg har sagt, en anden kunstform. De er ikke lette at lave. Der er en masse meget talentfulde mennesker, der gør et godt stykke arbejde, og en masse unge mennesker, der virkelig virkelig nyder dem«.

Ikke ulig Scorsese havde hovedrolleindehaveren Joaquin Phoenix det heller ikke let med superheltedelen af ’Joker’, og ville ifølge instruktør Todd Phillips udtalelser i The New York Times have foretrukket »hvis filmen bare havde heddet ’Arthur’ (…)«.

Med eller uden Scorsese er ’Joker’ blevet en gigantisk økonomisk succes med rekorden for billetsalg for en R-rated film.

Læs også: »Motherf*****«: ‘Joker’ trumfer ‘Deadpool 2’, og Ryan Reynolds sender sine lykønskninger

Læs også: ‘The Batman’-castingrygter: Colin Farrell og Andy Serkis på tale til rollerne som Pingvinen og Alfred 

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold