Emma Roberts kalder nepo baby-beskyldninger sexistiske – »hvorfor kalder ingen George Clooney ud?«

Emma Roberts kalder nepo baby-beskyldninger sexistiske – »hvorfor kalder ingen George Clooney ud?«
Emma Roberts i 2024. (Foto: Taylor Hill/WireImage/Getty Images)

Nepo baby-diskursen er ensidig og sexistisk.

Det mener Emma Roberts i hvert fald, der for nylig gæstede podcasten ’Table for Two’, hvor hun kom med sine observationer af hele debatten.

»Jeg føler unge kvinder får hårdere medfart med hele nepo-baby-tingen. Jeg ser ikke folk kalde de kendte skuespilleres sønner ud – ikke at de burde blive det«, forklarer Roberts i podcasten (via IndieWire).

Den 34-årige skuespiller er datter af skuespiller Eric Roberts og niece til Julia Roberts, hvorfor Emma Roberts bliver mødt af nepo baby-anklager. Samtidig mener hun dog, at nogle af hendes mandlige kollegaer har haft det lidt nemmere, hvad angår opstigningen til succesens tinder.

»Jeg plejer altid at joke: ’Hvorfor kalder ingen George Clooney ud? (Hans tante, red.) Rosemary Clooney var et ikon«, siger Roberts om den kendte mandlige skuespillers tante, der var en kendt sanger og skuespiller i 1950’ernes Hollywood.

Emma Roberts er ikke den eneste unge kvindelige skuespiller, der i nyere tid har udtalt sig om nepo baby-mærkatet.

I et interview med Elle fra 2022, forklarer Lily Rose Depp at hun »hører nepo baby meget mere om kvinder, og det tror (hun) ikke er et tilfælde«.

Omvendt har Maya Hawke tidligere på måneden udtalt, at hun er »komfortabel« med udtrykket.

Uanset om man støtter op om brugen af udtrykket eller ej, ved vi, at forældre-privilegier i Hollywood ikke er et nyt fænomen. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at nepo baby-debatten ikke bliver en slagmark for sexistiske holdninger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af