Russell Crowe fortæller, at hans mærkværdige rollevalg tit »skræmmer folk«

Russell Crowe fortæller, at hans mærkværdige rollevalg tit »skræmmer folk«
'The Pope's Exorcist'. (Foto: SF Studios)

Russell Crowe har en af de mere alsidige filmografier i Hollywood. Med roller i buddy-komedien ’The Nice Guys’, superheltefilmen ’Thor: Love and Thunder’ til sine Oscar-nominerede præstationer i ’Gladiator’ eller ’A Beautiful Mind’, må man sige, at Crowe har prøvet lidt af hvert.

For nylig har den 60-årige skuespiller kastet sig ud i dæmonuddrivelser i to gyselige præsteroller i henholdsvis ‘The Pope’s Exorcist’ og ‘The Exorcism’.

Crowe indrømmer da også, i et nyt interview med GQ UK, at folk tit er forbavsede over de roller, han vælger.

»Jeg forfølger altid det, jeg gerne vil lave kreativt og kunstnerisk, og det har jeg gjort i omkring 35 år. Jeg gør det uden at undskylde for det. Og mine valg skræmmer tit folk«, fortæller Crowe.

Skuespilleren fremhæver eksempelvis sin medvirken som en opiumafhængig soldat i RZA’s ’The Man With the Iron Fists’ fra 2011.

»Folk sagde, ’hvorfor i alverden laver du den film?’, og jeg svarede, ’fordi jeg virkelig tror på Bobby Diggs, RZA, jeg ved, han har en instruktørhjerne, og han forstår virkelig film.’ Hvornår ville jeg nogensinde få lov til at spille en karakter som den?«, siger Crowe.

Skuespilleren forklarer også, at han spejder hen imod sit store idol, Marlon Brando, hvad angår sit rollevalg.

»Nogle af Brandos vanvittige roller er det bedste arbejde han nogensinde har lavet. Det er det sjove. Man bliver nødt til at finde nye områder. Jeg kan ikke blive ved med at spille Bud White (fra ’L.A. Confidential’ red.) eller Maximus (fra ’Gladiator’). Det appellerer overhovedet ikke til mig«, siger Crowe.

For tiden forbereder Crowe sig på sin næste rolle, hvor han skal spille Hermann Göring i James Vanderbilts kommende dramafilm ’Nüremberg’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af