Iamsu!

Iamsu! er en rapper i samme kategori som Drake, Chance the Rapper og Earl Sweatshirt: Han er ikke et overmenneske, men en (mere eller mindre) helt almindelig fyr. Dog har han ikke Drakes evne til at give sin egen overfladiskhed episke dimensioner, Chances originale stemmekapacitet eller Earls komplekse indadvendthed. I stedet føles debutalbummet som at hænge ud med en ung rapper, der måske ikke udtrykker sjælens dybeste følelser, men til gengæld har et virkelig godt flow og et øre for melodier. Og det gør faktisk dette til ret så perfekt sommerferiemusik.

San Fransisco-rapperen er især overbevisende, når han laver den minimalistiske klubrap, der er blevet kendt som ratchet music. Tidligere på året slog Los Angeles-rapperen YG igennem med en tung, ond version af lyden (godt hjulpet af producerstjernen DJ Mustard), men som så ofte er San Fransisco-versionen af vestkyst-lyden lysere og mere melodisk. ’Only That Real’, ’I Love My Squad’ og ’T.W.D.Y.’ er blandt Iamsu!s bedste numre indtil videre, og sidstnævnte gæstes endda af vestkyst-legenderne Too Short og E-40 – der gav iamsu! hans gennembrud, da han lod ham gæste det genredefinerende hit ’Function’ i 2012.

Introen og det første ’Interlude’-nummer er desuden originale, eftertænksomme sangrap-numre, men oftest falder niveauet en anelse, når Iamsu! forsøger sig med mere afdæmpede beats og personlige tekster. Han har simpelthen ikke karisma til at bære de reflekterende numre, men hans stemme og flow er behagelige at lytte til, og så kan han lave fantastisk sorgløs poprap. Han er med andre ord mere Wiz Khalifa end Drake.

Læs også: De 10 vigtigste numre fra den nye vestkyst-hiphop

Iamsu!. 'Sincerely Yours'. Album. HBK Gang.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af