Britisk skuespillerlegende revser yngre kollegaer: »De kan ikke deres replikker«

Britisk skuespillerlegende revser yngre kollegaer: »De kan ikke deres replikker«
Bill Nighy i 'Their Finest Hour'

67-årige Bill Nighy bringer altid et overskud og en karakteristisk tørre humor til sine karakterer, hvilket han senest demonstrerede i rollen som opstyltet andenrangsskuespiller i Lone Scherfigs ’Their Finest Hour’. Det hænger måske sammen med, at han har så godt styr på sin replikker. Spørger man Nighy, hører netop den kvalitet til sjældenhederne nu om dage.

»Om du spiller i et stykke eller en film, så skal du lære hvert et ord baglæns, forlæns og sidelæns, før du går ind i et forberedelsesrum, og før du dukker op på settet. Det lyder muligvis som en åbenlys ting, men det er det ikke på nuværende tidspunkt: Der er en tendens til ikke at kende sin replikker«, siger Nighy i et interview med The Telegraph.

Nighy har på film medvirket i alt fra ’Love Actually’ til ’Harry Potter’-filmene og ’Pirates of the Caribbean’ og på vejen har han vundet to Bafta-priser og en Golden Globe. Han ved om nogen, hvad han taler om.

»Den nye tendens er blevet opfundet af folk, som ikke har lyst til at gøre deres hjemmearbejde, selvom det er et kreativt fag«, lyder det uforstående fra Nighy, der godt ved, hvorfor der ikke bliver læst på lektien.

»De vil ikke blive fastlåst af intonationer. Derfor er det uhøfligt over for medskuespillerne. Det er noget forbandet vrøvl fra folk, som ikke laver deres hjemmearbejde. Indøvelse er ikke spontanitetens fjende. Ideen er, at du i processen siger din replik om og om og om igen, indtil du giver indtrykket af, at du aldrig har sagt dem før, og det først lige er kommet til dig. Det er tricket«.

Læs også: ‘Their Finest Hour’: Lone Scherfigs nye går i hjertet på både anglofilfeministiske filmnørder og skabsromantikere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af