Dyreretsforening forsvarer voldsom scene i ‘The House That Jack Built’

Dyreretsforening forsvarer voldsom scene i ‘The House That Jack Built’
Matt Dillon i 'The House That Jack Built'. (Foto: Christian Geisnæs)

Det var ikke kun de grafiske billeder af vold mod kvinder og børn, der fik forargelsen til at vælte ned over Lars von Triers seriemorderfilm ’The House That Jack Built’ i Cannes. Også en flashbackscene, hvor en ung Jack lemlæster en and og kigger på, mens den drukner har fået mere end et enkelt sind i kog.

Nu får Von Trier dog opbakning fra en uventet kant, nemlig fra den amerikanske dyreretsforening PETA.

I en officiel udtalelse fortæller foreningen, at de efter myriader af bekymrede henvendelser har fået bekræftet, at scenen er lavet ved hjælp af »silikone« og »filmmagi«.

PETA, der flere gange har markeret sig med kritik af filmdyrenes forhold (de krævede blandt andet en boykot af ’A Dog’s Purpose’), forklarer samtidig, at flashbackscenen i von Triers seriemorderfilm er realistisk.

»Mens afbildninger af meningsløs vold kan virke kvalmende på seerne, er det rigtigt, at seriemordere som karaktereren i filmen ofte starter med at torturere dyr, hvilket gør scenen endnu mere realistisk og foruroligende,« lyder det i udtalelsen.

Samtidig understreger PETA, at indstillingerne af tigre fra ’The House That Jack Built’ er arkivmateriale, hvilket ifølge foreningen beviser, at der ikke er nogen grund til at bruge vilde dyr i filmproduktioner.

’The House That Jack Built’ får dansk biografpremiere den 29. november.

Læs også: Rygterne om Lars von Triers sadisme er stærkt overdrevne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af