Facebook bandlyser gaming-gruppe: ‘Fallout’-rollespil forveksles med milits

Facebook bandlyser gaming-gruppe: ‘Fallout’-rollespil forveksles med milits
'Fallout 76'. (Foto: Bethesda Game Studios)

Det postapokalyptiske rollespil ‘Fallout 76’ har ikke haft den helt store kommercielle succes, men blandt de spillere, der er blevet hængende, er der opstået et omfattende rollespilsunivers.

En af grupperne i det enorme univers er Free States Militia, en milits, der er har opnået nærmest kultstatus for deres indsats i spillet, men som altså er udelukkende fiktiv. De eksisterer kun i ‘Fallout 76’, og deres politik har intet med den virkelige verden at gøre.

Som så mange andre mennesker, der har behov for at kunne tale sammen og dele deres interesser, har Free States Militia dog benyttet sig af Facebook, hvor de har en privat gruppe. Eller, det vil sige, det havde de.

I sidste uge valgte Facebook – uden nogen form for advarsel – at slette deres gruppe og bandlyse dens administratorer på trods af, at de altså ikke er en rigtig milits, skriver Kotaku.

Der var naturligvis tale om en fejl, og Facebook har nu undskyldt og genindført gruppen samt dens indhold.

»Vi har både AI, der opdager disse grupper, og 15.000 menneskelige indholdsmoderatorer, men det hænder, at grupper fjernes ved en fejl,« udtaler en talsmand til Kotaku.

En af årsagerne til, at gruppen er dukket op hos Facebook som en potentiel militsgruppe skyldes formentlig, at platformen for nylig annoncerede nye tiltag mod netop denne slags grupper.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af