Her er tre alternativer til Spotify Wrapped, som du frit kan bruge året rundt

Er du utålmodig efter at se, hvad du lytter mest til på musiktjenesten, er der hjælp at hente online.
Her er tre alternativer til Spotify Wrapped, som du frit kan bruge året rundt
Spotify. (Foto: Fath/Unsplash)

Der er stadig lang tid til årets højdepunkt for de fleste Spotify-brugere, når sluserne åbnes, og vi alle kan dykke ned i vores personlige Spotify Wrapped.

Det er her, hvor sangene, der har formet vores liv igennem de seneste 12 måneder, bliver opridset, imens vi glædeligt (og pinligt) deler ud af dem på sociale medier.

Men er du den utålmodige type, er du måske så småt at trippe efter Spotifys årlige opsummering.

Heldigvis er platformen ikke den eneste, der kan dykke ned i dine lyttevaner og lave afslørende oversigter.

Vi guider her til tre alternativer, der går i Wrapped-fodsporene og analyserer dine vaner.

1. Det hurtige overblik: Volt.fm

Leder du efter én enkelt app, der kan give det statistikfyldte helikopterperspektiv, er Volt.fm det ultimative redskab. Den leverer et indblik i din Spotify-aktivitet over de seneste fire uger, seks måneder eller sågar siden din profil så dagens lys.

Platformen er ikke så meget et værktøj til at udvide din horisont (om end den kan anbefale musik, der minder om det, du allerede foretrækker), men derimod »din Spotify-profil på steroider«, som tjenesten beskriver sig selv.

Kan du ikke få nok af data, er det bare om at forbinde din profil og sætte en god sjat tid af til at gennemgå den alenlange række af detaljer om, hvem du har lyttet, hvilke sange du har afspillet flest gange, og hvilke genrer du foretrækker.

2. Det dybe dyk: Spotify Pie

Der er ikke noget videre sexet over lagkagediagrammer, og Spotify Pie er da heller ikke ligefrem guf for øjet. Faktisk minder hjemmesiden mest af alt om noget fra de tidligere 00’ere, når den spytter en farverig oversigt ud over dine mest lyttede kunstnere og genrer.

Og imens analyseresultatet minder om det, som så mange andre tjenester kan levere (heriblandt Volt.fm), så er der én detalje, der adskiller sig. Nemlig en særdeles grundig oversigt over dine yndlingsgenrer, og hvilke kunstnere der befinder sig i dem.

Her mener vi altså ikke bare hiphop, pop eller rock. Nej, vi snakker om Spotifys guldgrube af alternative subgenrer som metropopolis, deconstructed club eller escape room, der er oplagt inspiration til at grave endnu længere ned i musiktjenestens uanede dybder.

3. Ud i det ukendte: Obscurify

Er du typen, der elsker at sætte en obskur sang på til festen, som får folk til at tænke, at du er ret skarp til at finde hotte up-and-coming talenter (eller bare er en træls type, der skal blære sig med sin unikke musiksmag), så er Obscurify noget for dig.

Tjenesten indsamler og analyserer din data om dine mest lyttede kunstnere, hvorefter de rangeres ud fra deres popularitet på tværs af Spotify og sammenlignes med alle andre brugere, som er logget ind på Obscurify. Resultatet er et tal på 0 til 100 (jo højere, desto bedre), som afslører din placering i det store obskuritetshierarki.

Du får altså mulighed for at se, hvor unik (eller drønkedelig) din musiksmag er, og om dine yndlingsartister så småt er begyndt at trende på Spotify og dermed bør tages ud af rotation til fordel for nye ukendte kunstnere, inden din rangering styrtdykker.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af