Netflix dropper den lesbiske vampyrserie ‘First Kill’ – nu raser fans online

Netflix dropper den lesbiske vampyrserie ‘First Kill’ – nu raser fans online
'First Kill'. (Foto: Netflix)

Man kunne knap nok nå at se vampyrserien ‘First Kill’ færdig, før Netflix stak en pæl igennem hjertet på den og smed den direkte i graven.

Deadline skriver, at streamingtjenesten har droppet serien, hvor to unge kvinder ender i et ‘Romeo & Julie’-agtigt drama, efter kun én sæson, men nyheden falder ikke i god jord online.

Her raser fans over, at ‘Bury your gays’-tropen holdes i live, når endnu en serie med fremtrædende queer roller droppes.

Samtidig anklages Netflix også for at give serier med minoriteter (en af hovedrollerne i ‘First Kill’ spilles af en sort kvinde) i front langt kortere snor end andre projekter.

‘First Kill’ fik premiere på Netflix den 10. juni og blev straks et hit, hvis man udelukkende kigger på antallet af timer, som folk har brugt på serien.

Her er tilsyneladende blevet brugt næsten 98 millioner timer på den første sæson, hvilket faktisk er – som Forbes bemærker – næsten dobbelt så meget som Netflix’ andet populære queer-drama, nemlig ‘Heartstopper, der kun har rundet lidt over 53 millioner timer.

Derfor undrer fans af ‘First Kill’ sig nu over, hvorfor den umiddelbart mest populære serie må lade livet.

Ikke fordi, at begge serier ikke kan eksistere side om side, men nærmere fordi serier med homoseksuelle og andre minoriteter i de bærende roller ikke ligefrem vælter ud på streamingtjenesterne.

Ser man nærmere på den kritiske modtagelse af ‘First Kill’, tegner der sig dog et billede af en serie, som tilsyneladende binges hjemme i stuerne, men ikke ude hos anmelderne.

Her har ‘Heartstopper’ scoret 100 procent, imens ‘First Kill’ er blevet revset af kritikerne og lige nu ligger 58 procent.

Til gengæld er begge serier populære hos brugerne, hvilket har fået folk til at spekulere i, at Netflix simpelthen er ude i en iskold forretningsmæssig beslutning, der mest af alt giver mening på bundlinjen.

For imens ‘Heartstopper’ er baseret på kildemateriale, som endnu ikke er udtømt, er tilfældet anderledes med ‘First Kill’, da denne blot er baseret på en enkelt novelle.

Samtidig er vampyrserien fyldt med specielle effekter og en mere ressourcekrævende produktion, hvilket kan skrue prisen for højt op trods højt timeforbrug ude hos fans.

Dette bakkes også op af kilder, der angiveligt har indikeret overfor Deadline, at Netflix simpelthen bare ikke kunne se ‘First Kill’ blive et etableret og længerevarende hit.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af