Se Lena Dunhams Planned Parenthood-hyldestvideo med folk som Jennifer Lawrence, Hari Nef og Meryl Streep

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I forbindelse med Planned Parenthoods 100-års jubilæum har Lena Dunham og J.J. Abrams produceret kortfilmen ’100 Years’ for at hylde alt, hvad organisationen har gjort og stadig gør for kvinders ret til selv at bestemme over deres krop.

Den korte animerede fortælling bliver ført an på stemmesiden af Meryl Streep, Jennifer Lawrence, America Ferrera, Constance Wu, Mindy Kaling, Hari Nef og mange andre.

’100 Years’ beskriver organisationens historie fra grundlæggeren Margaret Sanger til i dag. I starten af 1900-tallet oplevede Sanger en enorm mangel på viden og mulighed for prævention i USA. Hun åbnede en ulovlig præventionsklinik, blev smidt i fængsel og oprettede så Planned Parenthood.

Organisationen har kæmpet for kvinders rettigheder for fri og privat abort lige siden, og Sanger startede endda forskningen, der førte til p-pillen.

Lena Dunham, som hverken lægger skjul på sine feministiske holdninger eller utilfredshed med Donald Trump, forklarer, hvor vigtigt det stadig er med en organisation som denne.

»Denne film minder os om den enorme fremgang, der er skabt for kvinders helbred og rettigheder, kun dage før den nye præsident bliver indsat – og på et tidspunkt hvor ekstreme politikere forsøger at stoppe den økonomiske støtte og lukke Planned Parenthood«, skriver hun i sit nyhedsbrev Lenny Letter og forklarer, at målet med filmen er at lære amerikanerne om, hvad Planned Parenthood står for, og hvilken kamp kvinderne bag har gjort for kvinder i dag.

Læs også: Lena Dunham er glad for at vise appelsinhud på magasinforside – ingen Photoshop

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af